Rubato ne demek TDK, anlamı nedir?

Rubato ne demek, rubato anlamı nedir, şeklindeki sorular son günlerde Show TV'de yayınlanan programdan sonra daha çok sorulmaya başlandı. Bir müzik grubu tarafından kullanılan bu ilginç isim vatandaşlar tarafından ne anlama geldiği konusunda merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Rubato ne demek TDK, anlamı nedir?

Show TV'de yayınlanan Rubato Zamanı programıyla birlikte vatandaşlar tarafından Rubato ne demek, rubato anlamı nedir, şeklindeki sorular sıkça sorulmaya başlandı. Bir müzik grubu tarafından kullanılan bu ilginç isim vatandaşlar tarafından ne anlama geldiği konusunda merak ediliyor. Peki nedir bu Rubato'nun anlamı? Rubato TDK'ya göre ne anlama geliyor? Ya da TDK yani Türk Dil Kurumu sözlüğünde böyle bir kelime mevcut mu? İşte Rubato ile ilgili merak edilen soruların cevapları:

Rubato TDK Güncel Sözlüğünde yer alan bir kelime değildir. 

Kelimenin aslı İtalyanca'dır.

Müzik ile ilgili sözlüklerde ise Rubato şöyle tarif edilir:

Yorumcunun bir an için belirlenmiş ritim yapısından ayrılıp kendi içgüdüsüne göre yapıyı ve tempoyu değiştirerek çalması. Romantik müziğin en önemli unsurudur. 

Rubato'nun kelime olarak müzikle ilgili bir terimdir. Anlamı ise "temponun serbest bir anlayışla ayarlanamsı"dır. Yani "Serbest ritim" de denilebilir.

Rubato kelimesini Eralp Görgün, Özer Arkun, Göksun Çavdar ve Fatih Ahıskalı'dan oluşan bir grup isim olarak kullanıyor.

Bu isimler şimdiye kadar birçok sanatçıya eşlik etmiş isimlerdir. 

Kendi aralarındaki uyumun bir sonucu olarak "Rubato" fikri ortaya çıkmış durumda.

Kendi renklerini, fikirlerini, duygularını, aşklarını kendi özgür ifadeleri ile paylaşmalarının zamanının geldiğine inanan “Rubato” nun ilk albümü, Kasım ayının başında 9/8 müzik etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Rubato Grubu Üyeleri kimlerdir?

İşte Rubato Grubu'nun üyeleri:

Fatih Ahıskalı: Ud, Cümbüş, Gitar, Solo Vokal

Özer Arkun: Viyolonsel, Solo Vokal

Göksun Çavdar: Klarnet, Bas Klarnet, Saksafon, Vokal

Eralp Görgün: Bas gitar, Vokal

Show TV'de yayınlanan Rubato Zamanı Programının tanıtım:

Yorumlar