Rize valisinden kaçak yapılara tepki

Doğu Karadeniz'deki kaçak yapılarla mücadele devam ederken kaçak yapılarla başa çıkamadıklarını söyleyen Rize Vali Kemal Çeber, herkesin duyarlı davranmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Rize valisinden kaçak yapılara tepki

İmar Barışı düzenlemesiyle, Doğu Karadeniz'deki yaylalarda inşa edilen ve yıkım kararı verilen kaçak yapıların sahipleri, harekete geçmişti.

Fırtına Vadisi'nde inşa edilen 21 kaçak yapının yıkımının gerçekleştirileceğini söyleyen Rize Valisi Kemal Çeber, denetimlerin de sürdürüldüğünü açıkladı. Kaçak yapıların bir türlü durmadığından şikayetçi olan Çeber, vatandaşlardan da yanında olmalarını istedi.

"11 YENİ KAÇAK YAPI İÇİN DE İŞLEM BAŞLATILDI"

Vadide 11 ayrı kaçak yapı için de yasal işlem başlatıldığını açıklayan Vali Çeber, şunları söyledi;

"Biz bu yıkımları yaparken bir taraftan da yeni yıkım dosyası hazırlıklarımız var. 21 kaçak yapının ardından 11 tane daha dosya hazırlanıyor. Bir tarafından yeni tespitlerimiz var. Elimizdeki 200-300 jandarma-polisle veya özel idare ya da belediye elemanıyla mücadeleyi yapmak mümkün değil. Hep beraber olmamız lazım, herkesin duyarlı olması lazım. Rize’yi sevenlerin sahip çıkması lazım. Vatandaşlarımızın bu konuda yanımızda olduklarını hissetmemiz lazım."

"HERKES DUYARLI OLMALI"

Kaçak yapılarla mücadeleyi sadece kamu gücüyle sürdürmenin zor olduğunu ifade eden Vali Çeber, "Gördüm 'dur, dozeri gönderiyorum yıkıyorum' diyemezsiniz. Ama bu benim istediğim bir şeydir, gördüğün zaman öyle bir mekanizma olmalı ki hemen bu sorunu orada bitirmem lazım, ama o yok.  Süreçleri takip etmek zorundasınız. Burada herkesin duyarlı olması gerekiyor.

Yorumlar