Ramazan Bayramı ne zaman, bayram hangi gün?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte bayram tatili de merak konusu oldu. Peki 2019 Ramazan Bayramı hangi güne denk geliyor?

Google Haberlere Abone ol
Ramazan Bayramı ne zaman, bayram hangi gün?

Ramazan ayına sayılı günler kala bayram tatili de merak konusu oldu. Vatandaşlar 2019 Ramazan Bayramı tatili ne zaman ve kaç gün olduğunu merak ederek sorgulamalarda bulunuyor. Ayrıca Ramazan Bayramı'nın hangi güne denk geldiği de vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olmaya devam ediyor.

İşte 2019 Ramazan Bayramı tatili zamanı:

3-6 HAZİRAN 2019 - RAMAZAN BAYRAMI

2019 Ramazan Bayramı Hangi Gün? 2019 Ramazan Bayramı, bu sene 3 Haziran Pazartesi günü arefe günüyle başlıyor.

4 Haziran Salı günü Ramazan Bayramı'nın birinci günü, 6 Haziran Perşembe günü ise bayramın son günü.

Yarım gün çalışılan arefe gününe ilave olarak 1.5 gün izin kullanılarak 9 günlük seyahate çıkılabilir. 

Kamuda çalışanlar için Bakanlar Kurulu bu tip durumlarda geçmişte aradaki 1-2 günü birleştirmişti ki, 2019'da da aynı durum gerçekleştiği için kamu çalışanlarını izin kullanmaksızın 9 günlük tatil bekliyor.

10-14 AĞUSTOS 2019 - KURBAN BAYRAMI

2019 Kurban Bayramı Hangi Gün? 2019 Kurban Bayramı, bu sene 10 Ağustos Cumartesi günü arefe günüyle başlıyor. 11 Ağustos Pazar günü Kurban Bayramı'nın birinci günü, 14 Ağustos Çarşamba günü ise bayramın son günü. 4 gün süren bayram için hafta sonuyla birleştirmek suretiyle 5 günlük Kurban Bayramı turlarına katılabilirsiniz. 2 gün izin kullanma durumunda ise haftayı tamamen kapatarak 9 günlük tatile çıkabilirsiniz. Kamuda çalışanlar için Bakanlar Kurulu bu tip durumlarda geçmişte aradaki 1-2 günü birleştirmişti ki, 2019'da da aynı durum gerçekleşirse kamu çalışanlarını izin kullanmaksızın 9 günlük tatil bekliyor.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar