"Pençe" yiyen PKK dağlardan sivil alanlara indi, Kürt köyleri endişeli

Irak'ın kuzeyindeki dağlarda kamp ve mağaralarda bulunan terör örgütü PKK'nın, Pençe Harekatı sonrasında Irak'ın köylerine ve kentlerine kaçmaya başladığı öğrenildi. Irak'ın kuzeyindeki Kürt medyasında yer alan haberlere göre, bölge halkı bu durumdan hem endişeli hem tepkili...

Google Haberlere Abone ol
"Pençe" yiyen PKK dağlardan sivil alanlara indi, Kürt köyleri endişeli

Türkiye tarafından düzenlenen "Pençe" harekatlarıyla köşeye sıkışan terör örgütü PKK'nın bölge için "tehlike" arz edecek yeni bir taktik uyguladığı ortaya çıktı. 

Irak'ın kuzeyinde Kürtçe yayın yapan gazeteler, terör örgütü PKK'nın köylere ve kentlere sızmaya başladığını yazdı. 

K24’e konuşan Duhoklu gazeteci Hamza Reziki, “PKK’nın Kürdistan Bölgesi topraklarında olması büyük bir tehlikedir. Bu daha önce de kanıtlandı.” dedi.

Gazeteci Zinar Tovi ise, son dönemde PKK’nın sınır bölgelerden şehir merkezlerine inmek için çaba gösterdiğini kaydederek, “Tehlike sadece sınır bölgelerindeki köyler için geçerli değil, kentler için de tehlike oluşturuluyor” ifadelerini kullandı.

PKK’nın sivil halkın yaşamının tehlikeye girmesini önemsemediğini vurgulayan Tovi, sivil halkın bu nedenle birçok defa çatışmaların kurbanı olduğunu dile getirdi.

Siyasetçi Bedirhan Zaviteyi de, PKK’nın eylemlerinin Kürdistan Bölgesi idaresi için tehlike arz ettiğini söyleyerek, “PKK, şuan mağaralardan şehir merkezlerine, kasaba ve ilçelere yöneliyor. Türkiye, PKK’yı terör örgütü olarak gördüğü için PKK’nin eylemleri Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki askeri eylemlerine davetiye çıkarıyor” diye konuştu.

Yorumlar