'Pençe'den rahatsız olan HDP'den Barzani'ye çağrı

HDP, terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki yuvalarına yönelik başlatılan Pençe Harekatları'ndan duyduğu rahatsızlığı Barzani'ye yaptığı çağrıyla dile getirdi. HDP, Barzani'nden Pençe Harekatları'nı engellemesi çağrısında bulunarak, operasyonlara karşı çıkmasını istedi. HDP'li vekilin "Pençe Harekatı" için "kirli operasyon" ifadesi kullanması ise dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
'Pençe'den rahatsız olan HDP'den Barzani'ye çağrı

DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin eski başkanı Mesut Barzani’ye, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı başlattığı Pençe Harekatları'na karşı çıkması çağrısında bulundu.

Diyarbakır'da konuşan Güven, “Güney Kürdistan’da kirli bir operasyon başlatıldı. Bir kez daha Kürtlerin kazanımlarını yok etmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

Güven şöyle devam etti:

“Kutsal topraklar Türkiye’ye açılmamalıdır. Mesut Barzani ‘Birakûjî’ istemiyoruz demişti. Bunu istemiyorsa o toprakları açmamalıdır. Orası, sadece KDP toprakları değildir, bir bütünen Kürt halkının topraklarıdır, Güney topraklarıdır. Nasıl ki Rojava’da ulusal birlik ruhu ortaya çıktıysa, bugün bir kez daha Güney Kürdistan’da bu ruh ortaya çıkarılmalıdır, bu topraklar Türkiye’ye açılmamalıdır. Buna seyirci kalmayacağız. Sessiz kalmayacağız, hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Güney’e saldırı, Amed’e, Urfa’ya saldırıdır.”

Yorumlar