"Özel Harekatçı İbad" filminin Türkiye galası

- "Türk Dünyasının Kahraman Askeri İbad" projesi kapsamında çekilen, "Özel Harekatçı İbad" filminin Türkiye galası yapıldı - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: - "Türk-İslam dünyasının rol model insanları hepimizindir. İbad, sadece Azerbaycan devletinin ve oradaki halkın kahramanı değil, Türk-İslam dünyasının kahraman evladıdır"

Google Haberlere Abone ol
"Özel Harekatçı İbad" filminin Türkiye galası

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Yerli Düşünce Derneğinin iş birliğiyle hazırlanan, "Türk Dünyasının Kahraman Askeri İbad" projesi kapsamında çekilen, "Özel Harekatçı İbad" filminin Türkiye galası yapıldı.

Cermodern'de gerçekleştirilen galaya, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, Kültür ve Turizm Bakanlığından temsilciler, filmin oyuncuları ve sinemaseverler katıldı.

Topçu, filmin gösterimi öncesi yaptığı konuşmada, Haydar Aliyev'in "Bir millet iki devlet" sözünü hatırlatarak, Azerbaycan ile Türkiye'nin kardeş iki devlet olduğunu söyledi.

"Türk dünyası milleti vahidedir. Burada sadece bir farklılık var. Bu bir ananın, bir babanın evlatları içinde ikiz kardeşler var. Bu ikiz kardeşlerin adı Azerbaycan-Türkiye'dir. Bu çerçevede var olan ilişkilerimizin, bu zor günlerde daha ileriye gittiğini görüyoruz, bütün dünya da görüyor." diyen Topçu, Karabağ meselesinin Türk-İslam dünyasının meselesi olduğunu, Karabağ topraklarının Azerbaycan'a ait olduğunu dile getirdi.

Topçu, "Türk-İslam dünyasının rol model insanları hepimizindir. İbad, sadece Azerbaycan devletinin ve oradaki halkın kahramanı değil, Türk-İslam dünyasının ve bütünün kahraman evladıdır." dedi. Topçu, filme konu olan Azerbaycan'ın milli kahramanı İbad Hüseynov'un Türk milleti için canını ortaya koyarak savaştığını ve gazi olduğunu belirtti.

- "Kendi yaptıkları soykırımı görmüyorlar"

Gündoğdu da galanın ardından filmi Türkiye'de vizyona koymak istediklerini söyledi. Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Hocalı katliamı yıllardır Türkiye'nin gündeminde, ama bunu film haline getirip daha fazla kitlelere duyuramıyorduk. Ermeniler sürekli, Ermeni soykırımını Türkiye'nin yaptığını iddia ediyorlar, ama kendi yaptıkları soykırımı görmüyorlar. Bu film, onların yapmış olduğu soykırımı ortaya koymak için çok güzel bir film olmuş. Biz de Türkiye'de bu filmin tanıtımını yaptıktan sonra vizyona koydurmaya çalışacağız."

- Çekimler Azerbaycan'da yapıldı

Çekimleri Azerbaycan'da gerçekleşen, Dağlık Karabağ Savaşında kazandığı başarılarla Azerbaycan'ın milli kahramanı haline gelen İbad Hüseynov'un hayatını anlatan "Özel Harekatçı İbad" filminin yönetmenliğini Natiq Novruzov yaptı.

Azerbaycan'ın Ermenilere karşı verdiği mücadelenin, Karabağ Savaşı'nın ortaya çıkışı, etkileri ve sonuçlarının anlatıldığı filmin senaryosunu ise Vüsal Nuru yazdı.

- İbad Hüseynov da konuşmacı olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Yerli Düşünce Derneğince hazırlanan program kapsamında yarın, Milli Kütüphane Konferans Solonunda söyleşi düzenlenecek.

Söyleşide, filmin ana karakteri olan İbad Hüseynov'un hayatıyla Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden problemler, Hocalı Katliamı ve Dağlık Karabağ Savaşı konuşulacak.

İbad Hüseynov'un da konuşmacı olacağı söyleşiye, filmin yönetmeni Novruzov, senarist Nuru ve tarihçi Rizvan Hüseynov da katılacak.

Yorumlar