Oy kullanacağınız sandık numarasını öğrenmek için tıklayınız

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimlerini yenileme kararı almasından sonra burada oturan seçmen yeniden kayıt sorgulama yapmaya başladı. YSK seçmen sorgulama 2019 İstanbul için açılan özel hizmet üzerinden sorgulama yapılabilmektedir. YSK tarafından açılan bu özel hizmet sadece İstanbul seçimlerine özgüdür. YSK seçmen sorgulama 2019 İstanbul uygulaması üzerinden yapılan sorgulamalarda kaydını göremeyenler ilgili mercilere itirazlarda bulunabilir.

Google Haberlere Abone ol
Oy kullanacağınız sandık numarasını öğrenmek için tıklayınız

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan İstanbul seçimlerine şaibe karışması nedeniyle iptal etti.

İptal edilen seçimin yerine yenisi 23 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak.

Peki İstanbul'da yenilenecek seçimlerde oy kullanacak seçmen nerede oy kullanacak, oy kullandığı okullar ya da sandık numaraları değişti mi?

İstanbul seçmeninin bunu öğrenmesi için YSK tarafından özel uygulama geliştirildi.

Buna göre YSK seçmen sorgulama 2019 İstanbul uygulaması devreye sokuldu.

YSK seçmen sorgulama 2019 İstanbul

Ayrıca YSK tarafından hazırlanan mobil uygulamanın cep telefonlarına indirilerek üzerinden sorgulama yapılması da mümkündür.

https://secmen.ysk.gov.tr adresi üzerinden "nerede oy kullanacağınızı" öğrenebilirsiniz.

Oy kullanılacak sandıkların hangi okullarda ve hangi salonlarda bulunduğuna dair bilgiler verilen adresten temin edilebilir.

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul seçimlerinin iptali için AK Parti tarafından yapılan başvuruyu kabul ederek seçimlerin yenilenmesine karar vermişti.

YSK tarafından açıklanan gerekçeli kararda ise, İstanbul'da 1 milyona yakın oyun şaibeli hale geldiği belirtilerek, seçimin yenilenmesinin zaruri hale geldiği ifade edilmişti.

Açıklamada ayrıca, İstanbul'da AK Parti adayına ait oyların nasıl ortadan kaldırıldığı da tek tek delilleriyle anlatılmıştı.

Yorumlar