Otel odası cinayeti davasında karar

- Kendisini mankenlik ajansı sahibi olarak tanıtarak kadınları istismar ettiği iddiasıyla yargılanan Cüneyt Pala'nın öldürülmesine ilişkin davada, sanıklar Dilek Demir ve Gülşah Şat'a 12 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Otel odası cinayeti davasında karar

İSTANBUL (AA) - Kendisini mankenlik ajansı sahibi olarak tanıtıp, kadınları istismar ettiği iddia edilen Cüneyt Pala'nın otel odasında öldürülmesine ilişkin davada, sanıklar Dilek Demir ve Gülşah Şat, 12 yıl 6'şar ay hapis cezası aldı.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki beşinci duruşmaya tutuklu sanıklar Dilek Demir ve Gülşah Şat ile avukatları katıldı.

Duruşmada mütalaaya karşı savunması sorulan Dilek Demir'in avukatı Ahmet Avşar, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan 27/2. maddeye göre müvekkilinin meşru savunma durumunda cinayeti işlediğini savunarak, mazur görülebilecek korkusu nedeniyle ceza verilmemesini istedi.

Mahkeme heyetinin bu kararı vermemesi durumunda müvekkiliyle ilgili haksız tahrik indirimi uygulanmasını talep eden Avşar, Dilek Demir'in 13 yaşındaki kızının geçtiğimiz aylarda hayatını kaybettiğini ve tahliye edilerek mezarını ziyarete gitmek istediğini de söyledi. Avukat Avşar, tutuklu kaldığı süre, kaçma şüphesinin olmaması ve yaşadığı acı nedeniyle müvekkili Demir'in tahliye edilmesini istedi.

-Haksız tahrik indirimi uygulandı

Davanın karara bağlanacağı belirtilerek son sözü sorulan sanıklardan Dilek Demir, ağlayarak, "Her şeyimi kaybettim, en başından beri adaletinize güveniyorum." dedi. Diğer sanık Gülşah Şat da "Takdir mahkemenindir" ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Demir ve Şat'ın, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Cinayetin haksız tahrik altında işlendiğini belirten heyet, yasada yer alan diğer indirimleri de uygulayarak, sanıkların ayrı ayrı 12 yıl 6'şar ay hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı.

- İddianame ve mütalaadan

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Cüneyt Pala'nın, Instagram uygulaması üzerinden kendisini manken ajansı sahibi gibi göstererek, Dilek Demir'e mesaj atıp, yüzünü beğendiğini söylediği, otel odasında buluştuğu Demir’in fotoğraflarını çektiği, ayrıca bunun için Demir'den 30 bin lira para aldığı belirtiliyordu.

Demir'in, Hatay'da yaşayan Gülşah Şat'ın da aynı şekilde kandırıldığını öğrenmesinin ardından yapılan plan üzerine otel odasındaki buluşmanın gerçekleştiği, kapıyı açan maktulun, karşısında Dilek Demir'i görünce öfkelendiği belirtilen iddianamede, boğuşma sonrası Cüneyt Pala'nın, art arda aldığı bıçak darbeleriyle hayatını kaybettiği, kadınların lobiye inerek ambulans ve polisi aradığı aktarılıyordu.

İddianamede, 2 kadının "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması isteniyordu.

Savcılıkça bir önceki celsede açıklanan mütalaada ise Dilek Demir'in ağır haksız tahrik altında kasten adam öldürme suçunu işlediği, Gülşah Şat'ın ise biber gazı kullanarak silah sayılan aletle yaralama suçunu işlediği anlatılıyordu.

Mütalaada, Demir'in "haksız tahrik altında kasten adam öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla, Şat'ın ise haksız tahrik altında, basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde kasten yaralama" suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.


Yorumlar