Ordu'daki FETÖ/PDY davasında karar

- Örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan dört sanığa 6 yıl 3'er ay, bir sanığa ise 1 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Ordu'daki FETÖ/PDY davasında karar

ORDU (AA) - Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan 5 sanıktan dördü 6 yıl 3'er ay, bir sanık ise 1 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmalara, "silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla yargılanan sanıklar ile yakınları ve avukatları katıldı.

Meslekten ihraç edilen eski polis E.Y, savunmasında, üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.

Tutuklu sanık S.A. ise önceki beyanlarını yineleyerek, tahliye talebinde bulundu.

Eski polis memuru Z.O. örgüt üyesi olmadığını ve hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Aynı duruşmada tutuksuz yargılanan A.O. ise bir önceki beyanını yineleyerek, beraatini istedi.

Sanık Ö.F.O. da örgüte ilişkin bildiklerini önceki beyanında anlattığını belirterek, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini aktardı.

Mahkeme heyeti, örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle E.Y, S.A, Z.O. ve A.O'ya 6 yıl 3'er ay, etkin pişmanlık hükümleri kapsamında Ö.F.O'ya ise 1 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Heyet, tutuklulukta geçirdiği süre nedeniyle E.Y, S.A, Z.O. ve Ö.F.O'nun tahliyesini kararlaştırdı.


Yorumlar