Olası Suriye müdahalesinde İncirlik kullanılacak mı?

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, geçtiğimiz günlerde Suriye'de yaşanan kimyasal saldırıya ilişkin "Rejimin yaptığına dair güçlü şüpheler var" ifadesini kullanırken, İncirlik'in askeri bir operasyonda kullanıp kullanılmayacağına ilişkin olarak da "NATO Genel Sekreteri pazartesi geldiğinde bu konu gündeme gelecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Olası Suriye müdahalesinde İncirlik kullanılacak mı?

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD-Rus gerilimiyle ilgili olarak, "Süreci yakından izlemeyi sürdürüyoruz" vurgusu yaptı.

"Saldırıyı rejimin yaptığına dair güçlü şüphe var" diyen Aksoy, "Süreçle ilgili uluslararası kurumlar araştırma yapmalı. Kimyasal saldırı cezasız bırakılmamalı. Olası bir operasyonda İncirlik üssünün kullanıp kullanılmayacağını konusu Pazartesi günü NATO Genel Sekreteri Jens Stontenberg'in ziyareti sırasında gündeme gelecek" şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş ve görüşmede Suriye'deki son durumun değerlendirildiği öğrenilmişti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "İki lider gündemdeki sorunlar için iletişimde kalacaklar" açıklaması yapılmıştı.

Yorumlar