Oktay: Türkiye kararlı, adımlarımız her an hazırdır

Bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye, sınırındaki tehditleri temizleyene kadar operasyonların süreceğini söyledi. Oktay, "Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz, kimseden bu konuda izin alamayız, Türkiye kararlıdır. Bizim adımlarımız her an hazırdır. Saldırılar olduğu andan itibaren anında karadan ve havadan ateş altına alındı ve operasyon başladı." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Oktay: Türkiye kararlı, adımlarımız her an hazırdır

Başkent Kulusi programında Mehmet Acet'in bu haftaki konuğu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktayterörle mücadeleye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dün gerçekleşen hain saldırıya değinene Oktay sözlerine "Aldığımız şehit haberleri ciğerlerimizi dağladı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Terörle mücadele politikamız değişti biliyorsunuz, artık savunma konumunda değiliz, terörü kendi kaynağında etkisiz hale getiriyoruz." diyerek başladı.

Oktay sözlerini şöyle sürdürdü;

KİMSEDEN İZİN ALMAYIZ

Bir hareketlenme görüyoruz. Karşımızda can çekişen bir terör örgütü var. Bunlar içeride darbe aldıkça dışarıda canlandırmaya çalışıyorlar. Türkiye sınırındaki teröristler temizlenene kadar operasyonlarımız sürecek.  Türk ve Rus yetkililer Tel Rıfat'taki durumu görüşüyor. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz, kimseden bu konuda izin alamayız, Türkiye kararlıdır. Bizim adımlarımız her an hazırdır. Saldırılar olduğu andan itibaren anında karadan ve havadan ateş altına alındı ve operasyon başladı. 

BURADAN AÇIKÇA İLAN EDİYORUM...

Buradan açıkça ilan ediyorum, bu tür saldırılar bizi yıldırmaz, sadece kararlılığımızı artırır. Şehitlik bizim açımızdan bayramdır. Şehitlerimizin ailelerinin ve gazilerimizin her türlü yanında durmaya devam edeceğiz.

ANADOLU AJANSI'NA İSRAİL SALDIRISI

Ne AA çalışanlarının ne de Türkiye'nin kararlılık boyutunda hiçbir şeyini değiştirmez. Olay üzerine hem Anadolu Ajansı Genel Müdürü'nü hem çalışanlarını çok daha kararlı buldum. Kendilerini kararlılıklarından dolayı kutluyorum.Türkiye Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir. Bu zulüm Yahudilere yapılsa biz onlara da sahip çıkarız.

ABD'NİN S-400 TEHDİTLERİ

Türkiye'nin acilen bir hava savunma sistemine ihtiyacı oldu. İlk olarak ABD'den istedik, akla hayale gelmez engeller koydular önümüze. Savunma sanayinde biz dışa bağımlı kalmak istemiyoruz. Buradaki duruşumuz çok net. İstediğimiz zaman önümüze bin bir tane sorun çıkaran bir ülke başka bir yerden fırsat oluştuğunda "Hayır olmaz" diyecek. Kusura bakmasınlar, biz onlara göre hareket edemeyiz. S-400 konusunda karar verildi, geri adım atılmayacak. Türkiye bir söz verip imzayı attıysa sözünü yerine getirir. Biz burada ikili oynamıyoruz, tavrımız çok net. ABD'nin yaptırım tehdidi onların Türkiye'yi tanımadıkları anlamına geliyor. Türkiye'ye karşı kimse tehdit dilini kullanarak iş yapamaz. Türkiye bugünün devleti değil. Türkiye hem ülke hem de ekonomik olarak bölgenin güvenli noktası konumunda. 

SURİYE'DE GÜVENLİ BÖLGE

Türkiye-ABD ilişkileri tek boyutlu değil. Bir tarafta sıkıntı yaşarken bir başka alanda yakınlaşabiliyorsunuz. Güvenli bölge Türkiye'nin başından beri ifade ettiği bir konuydu. Suriye'de kriz başladığı zaman biz bunu dile getirmiştik. Bunun Türkiye'ye maliyeti 3.6 milyon Suriyeli oldu. ABD tekrar bu konu ile bizim önümüze geldi. Şartlara baktığınızda aynı şartlar değil. Türkiye'yi tehdit eden bir unsur var. Türkiye olarak biz güney sınırımızda Türkiye'ye tehdit oluşturacak bir koridora müsaade etmeyiz.

YSK'YA ASIL BASKI YAPAN CHP'DİR

YSK üyelerine seçimin iptali için baskı söz konusu olamaz.CHP her gün tehdit boyutuna giden çok farklı açıklamalarda bulunuyor. Söz YSK'dır, ve onların verdiği karar nihai karardır. Asıl baskıyı yapan kendileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın tepskisi de onaydı.

Yorumlar