Ok Ru Giriş neden yapmıyor, Odnoklassniki Giriş nasıl yapılır, hesap açma, kaydol, hesap silme?

Ok Ru Giriş neden yapmıyor, Odnoklassniki Giriş nasıl yapılır, hesap açma, kaydol, hesap silme, Odnoklassniki Kaydol, Hesap açma, OK.ru neden açılmıyor? Son günlerde ok.ru sitesine erişim sağlanamıyor. Peki Odnoklassniki.ru ya da kısa adıyla Ok.ru sitesine nasıl kayıt yapılır, nasıl oturum açılır?

Google Haberlere Abone ol
Ok Ru Giriş neden açılmıyor, Odnoklassniki Giriş?

Ok Ru Giriş neden yapmıyor, Odnoklassniki Giriş nasıl yapılır, hesap açma, kaydol, hesap silme, Odnoklassniki Kaydol, Hesap açma, OK.ru neden açılmıyor? Rus Facebook'u olarak adlandırılan Odnoklassniki.ru sitesine Türkiye'den her gün yüzbinlerce kişi giriş yapıyor. Amerikan menşeili şirketlerin tekelini kırması açısından önem taşıyan bu gelişme şimdilik iyimser görünüyor. Ancak ileriki zamanlarda nasıl bir ilgi göreceği merak konusu. Öte yandan son günlerde ok.ru sitesine erişim sağlanamıyor. Odnoklassniki Giriş nasıl yapılır, neden giriş yapmıyor, Odnoklassniki Kaydol, Hesap açma, OK.ru neden açılmıyor?

Odnoklassniki Giriş; Rusya'nın Facebook ya da Twitter'ı olarak bilinen Odnoklassniki.ru ya da kısaca Ok.ru sitesine Türkiye'den her gün 100 binlerce insan giriyor. Peki Odnoklassniki ya da Ok.ru nedir, nasıl kayıt yapılır, nasıl kullanılır? Son günlerde Türkiye'deki kullanıcılar ok.ru sitesine giriş yapamıyor. Peki, Ok Ru Giriş neden yapmıyor, Odnoklassniki Giriş nasıl yapılır, hesap açma, kaydol, hesap silme?

Format olarak daha çok Facebook'a benzeyen Ok.ru sitesinde Facebook'ta yapabildiğiniz bütün faaliyetleri aynen yapabilirsiniz. 

İlk çıktığı zamanlarda Türkçe versiyonu olmayan Odnoklassniki artık Türkçe dil desteği de sunuyor.

Rusya kökenli Mail.ru Group tarafından kurulan Odnoklassniki.ru'ya üye olmak için öncelikle siteye giriş yapmalısınız.

Sitede Facebook'ta olduğu gibi bir "Hoş Geldiniz" ekranı bulunuyor. Burada üyeler için "Giriş" kısmı varsayılan sayfa olarak ayarlanmış durumda. Ancak "Yeni Üye Girişi" için ise hemen altta, Resim-1'de de anlatıldığı "Registiration" yani "Yeni Kayıt" butonu bulunuyor.

Odnoklassniki Giriş nasıl yapılır, neden giriş yapmıyor, Odnoklassniki Kaydol, Hesap açma, OK.ru neden açılmıyor?
Odnoklassniki Giriş Ekranı


Resim-1: Giriş ya da Yeni Kayıt ekranı

Bu işlemi seçtikten sonra karşınıza telefon numaranızı isteyen bir ekran gelecek. Telefon numaranızı verdikten sonra cep telefonunuza bir SMS kodu gelecek. Bu SMS kodunu karşınıza çıkan boşluğa gireceksiniz. Daha sonra da Adınız, Soyadınız, doğum tarihiniz ve şifrenizi girerek siteye kayıt işlemini başarıyla tamamlıyorsunuz.

Odnoklassniki.ru sitesi Rusya'nın komşuları Ukraynaca, Ermenice, Rumence, Gürcüce, Özbekçe, Kırgızca, Azerice, Kazakça, Tacikçe gibi dilleri yanısıra Türkçe de hizmet veriyor.

Rusya, internet teknolojisinde Türkiye pazarına ilk olarak Yandex ile girmişti. 

Şimdi Odnoklassniki ile yeni bir giriş yapan Rus teknolojisinin ne kadar ilgi göreceği merak konusu ancak Amerikan menşeili firmaların tekelini kırması açısından önem taşıyor.

Türk halkının kültürel ve dini değerleri konusunda da titiz davranacaklarının sinyalini veren Odnoklassniki, Türkiye pazarına ve Türkiye'deki sosyal paylaşım platformlarına erişen kitleye ne kadar ciddi baktıklarını da göstermiş durumda.

ODNOKLASSNIKI HAKKINDA

Odnoklassniki (Rusça: Одноклассники - Sınıf arkadaşları), 4 Mart 206 tarihinde Ablert Popkov tarafından Rusya'da kuruldu. 

Rusya ve eski Sovyet cumhuriyetlerinde popüler sosyal paylaşım web sitesi.

Site 45 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya ve 10 milyon günlük tekil ziyaretçiye sahiptir.

Alexa istatistiklerine göre Odnoklassniki dünyanın en çok ziyaret edilen 67. sitesidir.

Ayrıca Rusya'nın en çok ziyaret edilen 7. sitesidir.

2008 yılının ilk çeyreğinde sitenin gelirleri 3,3 milyon $ olmuştur.

Odnoklassniki Giriş nasıl yapılır, neden giriş yapmıyor, Odnoklassniki Kaydol, Hesap açma, OK.ru neden açılmıyor ile ilgili daha fazla detay daha sonra eklenecektir.


 

Yorumlar

Erhan Ezel Even though I have internet, I cannot connect to my ok.ru account.
Erhan Ezel İnternetim oldugu halde siteyle baglanti kuramiyorum
Amet kaya siteme giremiyorum
Ali Metin Sisteme giriş yapamıyorum sebebi nedir?
murat deniz adnokrasnikiye giremiyorum