'Normandiya Dörtlüsü' Paris'te bir araya gelecek

Dört ülkeden oluşan "Normandiya Dörtlüsü" Ukrayna krizinin çözümü için Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya gelecek. Zirve kapsamında Almanya, Fransa, Rusya ve Ukrayna devlet ve hükümet başkanları görüşmeler yürütecek.

Google Haberlere Abone ol
'Normandiya Dörtlüsü' Paris'te bir araya gelecek

Rusya'nın Kırım'ı ilhakının ardından iki ülke arasında başlayan krizin çözümü için yürütülen Normandiya Dörtlüsü görüşmeleri Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak.

Almanya, Rusya ve Ukraynalı liderler son 3 yılda ilk kez yapılacak olan Normandiya Dörtlüsü zirvesine katılmak üzere Fransa’nın başkenti Paris’e gitti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, zirveden önce Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Öte yandan Vladimir Putin geçtiğimiz yıl Ukrayna'da yapılan seçimlerde Devlet Başkanı seçilen Vladimir Zelenskiy ile ilk kez bizzat tanışmış olacak.

Başkent Paris'teki Elysee Sarayı’ndaki Salon Murat’ta (Murat Odası) Türkiye saati ile 18:00’de bir araya gelecek olan liderlerin toplantının ardından ortak toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Ortak basın toplantısı için programda 2 saat 45 dakika ayrılmış durumda. 

Yorumlar