New York Belediye Sarayı'nda bayram kutlaması

- Ramazan Bayramı için New York Belediye Sarayı'nda özel bir kutlama töreni yapıldı

Google Haberlere Abone ol
New York Belediye Sarayı'nda bayram kutlaması

NEW YORK (AA) - New York Belediyesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla kentte yaşayan Müslümanlar için özel bir etkinlik düzenledi.

Meclis Başkanı Melissa Mark-Viverito ve New York Meclisinin Müslüman üyesi Daneek Miller ev sahipliğinde Belediye Başkanlık Sarayı'ndaki (City Hall) meclis salonunda düzenlenen etkinlikte imam El Hajj Talib Abdürrashid Fatiha Suresi'ni ve İngilizce mealini okudu.

Törene, Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ve New York Polis Teşkilatındaki Türk polisler de katıldı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi New York Bürosuna ve New York Göçmenlik Koalisyonuna ödül verilen törende, birçok kişi ve grup da performanslarıyla yer aldı. Müslüman rapçı Tavasha Shannon şarkılarıyla büyük alkış topladı.

Başkonsolos Yalçın, daha önce Belediye Başkanı Bill de Blasio'nun iftar davetine de katıldığını belirterek, bu gelişmelerin New York'ta yavaş yavaş Müslümanlara verilen önemin göstergesi olduğunu ifade etti.

Bill De Blasio resmi Başkanlık rezidansı Gracie Mansion'da ramazan ayının ikinci günü New York'taki Müslüman toplum üyelerine özel iftar vermişti. Belediye, daha önce de Müslümanlarının dini bayramlarında kentte tatil ilan etmişti.



Yorumlar