Netanyahu'nun vaadi: Filistin işgalini genişleteceğim

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinde Salı günü yapılacak seçimler öncesi seçimi kazanabilmek adına skandal bir vaatte bulundu. Netanyahu, yeniden seçilmesi halinde Filistin'e ait Batı Şeria bölgesini işgal edeceğini açıkladı. Netanyahu seçimleri kazanabilmek için Trump'a Golan tepeleri kararını bile imzalatmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Netanyahu'nun vaadi: Filistin işgalini genişleteceğim

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarından dolayı büyük tartışmalara sebep olan İsrail Başbakanı Netanyahu, 9 Nisan'da yapılacak erken seçimi kazanmak için skandal vaatlerde bulunmaya devam ediyor.

Netanyahu seçime günler önce katıldığı canlı yayında 'Filistinlilere ait olan Batı Şeria' bölgesindeki işgali genişletme vaadinde bulundu.

Anketlerde ikinci sırada

Ülkede seçime bir aydan az süre kalırken anketlerde ikinci sıraya düşen Netanyahu, fanatik Yahudilerin oylarını alabilmek için her yolu deniyor.

Seçime günler kala saldırganlaştı

Hakkında yolsuzluk, rüşvet ve görevi kötüye kullanma gibi üç ayrı soruşturma dosyası bulunan ve İsrail Başsavcısı'nın seçimin ardından bu dosyalara ilişkin kararını açıklaması beklenirken, Netanyahu'nun seçim öncesi kullandığı ayrıştırıcı ve saldırgan dil dikkati çekiyor.

Seçimi Arap-Yahudi çekişmesine çevirdi

Netanyahu ayrıca seçimdeki en yakın rakibi olarak gösterilen eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz ile eski gazeteci Yair Lapid'in kurduğu "Mavi Beyaz" ittifakının seçimden sonra İsrail vatandaşı Filistinlilerin partileriyle koalisyon kurmayı planladığını iddia etti.

Bu iddiasını gündemde tutmak için de seçim kampanyasında "Bibi veya Tibi" sloganını kullanmaya başladı.

Netanyahu'nun lakabı olan Bibi ile İsrail meclisindeki Filistinli milletvekili Ahmed Tibi'nin soyadını yan yana getirerek, seçmenlere Mavi-Beyaz ittifakına oy vermeleri halinde Filistinlilerin destekleyeceği bir koalisyon hükümetinin kurulacağı mesajını vermeye çalıştığı dile getiriliyor.

Yorumlar