"Muhabir kitabı haber yazma tekniklerini de öğretiyor"

- SAÜ İletişim Fakültesi Dekanı İşman: - "Muhabir kitabı haber yazma tekniklerini de öğretiyor. Öğrenci ve öğretim üyesi arkadaşların da kaynak kitap olarak kullanabileceği inancındayım"

Google Haberlere Abone ol
"Muhabir kitabı haber yazma tekniklerini de öğretiyor"

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Dekanı Prof. Dr. Aytekin İşman, Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Muhabir" kitabının haber yazma tekniklerini öğrettiğini belirterek, "Öğrenci ve öğretim üyesi arkadaşların da kaynak kitap olarak kullanabileceği inancındayım." dedi.

İşman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneksel gazetecilik kurallarının yanı sıra, yeni medya okurlarının beklentileri de dikkate alınarak hazırlanan ve bir rehber niteliği taşıyan "Muhabir" kitabını çıkarttığından dolayı AA'yı tebrik etti.

Gazetecilik bölümünde eğitim görenlerin el kitabı niteliğinde kullanabilecek bir kitabının basılması konusunda AA'nın çok iyi bir iş yaptığını ifade eden İşman, "Sadece gazetecilik bölümü öğrencilerimiz değil, iletişim tasarımı ve medya ile halkla ilişkiler bölümündekiler de zaman zaman muhabir işi gördüğü için, bu kitabın onlara da faydalı olacağı inancındayım." diye konuştu.

İşman, fakültede bulunan akademisyenlere "Muhabir" kitabını verdiklerini dile getirerek, "Kitap, muhabirlik konusundaki bütün bilgileri içermiş, etikten tutun, hukuki temellerine, uzmanlaşma konusunda habercilik nasıl yapılır, temel terimler nedir? Bu kitap sayesinde terim-kavram kargaşalığı hiç olmazsa biraz olsun ortadan kalkmış olur." ifadelerini kullandı.

Muhabirlerin özellikle hukuki temelleri iyi bilmesi gerektiğine vurgu yapan İşman, bu kitapta da hukuk konusunda yeterli oranda bilgi bulunduğunu kaydetti.

İletişim fakültesinde okuyan her öğrencinin haber yazma yeteneğinin olması gerektiğini aktaran İşman, "Muhabir kitabı haber yazma tekniklerini de öğretiyor. Öğrenci ve öğretim üyesi arkadaşların da kaynak kitap olarak kullanabileceği inancındayım. Piyasadaki kitaplara göre daha ilgi çekici, resim ve haber örnekleriyle dolu bir kitap. Anadolu Ajansı'nı tekrar tebrik etmek istiyorum." şeklinde konuştu.


Yorumlar