Muğla'da bayram yoğunluğu

- Hava sıcaklığının 39 dereceye ulaştığı Fethiye ile Marmaris ilçelerinde serinlemek için sahilleri tercih edenler yoğunluk oluşturdu

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da bayram yoğunluğu

MUĞLA (AA) - Ramazan Bayramı'nın 2'nci gününde hava sıcaklığının 39 dereceye ulaştığı Muğla'da, tatilciler sahillerde yoğunluk oluşturdu.

Ölüdeniz Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü Kumburnu ve Belceğiz plajlarına giden yolda araç kuyrukları oluştu. Trafik, jandarma ekiplerince kontrollü olarak sağlanırken, bazı tatilciler plajlarda denize girip kumsalda güneşlendi, bazıları da sahildeki kafelerde oturmayı tercih etti.

Macera tutkunları ise bin 965 rakımlı Babadağ'dan yamaç paraşütü yaparak, Ölüdeniz'in eşsiz güzellikteki manzarasını izleme fırsatı buldu. Yamaç paraşütlerinin gökyüzündeki görsel şovu ise sahildekiler tarafından ilgiyle izlendi.

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramın 2'nci gününde Fethiye'de ciddi bir yoğunluk yaşandığını söyledi.

İlçedeki otellerin birçoğunda yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldığını bildiren Uysal, "Şu anda yoğunluk güzel ama bayram tatilinin 9 gün olmaması bayramın ardından bir düşüşe neden olacak. Bayramda tatile çıkmayanların da bayramdan sonra tatil için Fethiye'yi tercih edeceklerini düşünüyoruz." dedi.

Bülent Uysal, ilçede tatil köylerinden 5 yıldızlı otellere, butik pansiyon otellere kadar her keseye uygun seçeneklerin bulunduğunu ifade etti.

- Marmaris'te sıcaklık 39 dereceye ulaştı

Bayram tatilini Marmaris'te geçiren tatilciler bayramın 2'nci gününde günübirlik tur teknelerine ve mavi tur guletlerine büyük bir ilgi gösterdi.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede hava sıcaklığı 39 dereceye, deniz suyu sıcaklığı da 24 dereceye yükseldi. Tatilciler ve turistlerin güneşlenmek, denize girmek için plajlara akın etmesi sonucu yoğunluk yaşandı.

Tatilcilerin bir kısmı güneşlenmeyi tercih ederken, Marmaris Körfezi'nde adrenalin yaşamak isteyenler ise su sporları yaptı.

Öte yandan, bayram tatili için gelenlerin oluşturduğu trafiği hafifletmek için gün boyu trafik ekipleri uyarıda bulunmak zorunda kaldı.

Yorumlar