Mücevher ustasının en şık tasarımı

- Atölyesinde felçli veya sakat kediler için ürettiği yürüteçlerle onları hayata bağlayan mücevher ustası, köpeklere de umut olmak için sosyal medyada harekete geçti - 60 liraya mal olan yürüteçlerin parasını almayan Kuyumcuoğlu'nun sosyal medya hesabı kedi, köpeklerin yürüteç, yuva ve diğer ihtiyaçlarının karşılandığı yardım mecrasına dönüştü - Mücevher Ustası Kuyumcuoğlu: - "En değerli mücevher işinden aldığım zevkten daha fazlasını yürüteç yaparken alıyorum. Bir canın yeniden hayata tutunacağını, koşup oynayacağını düşünerek, manevi zevk alıyorum" - "Para teklif edenlere, 'Ben ne rakam söylersem onunla etrafınızdaki hayvanları, çevrenizdeki garibanları besleyin ya da barınaklara yardım edin' diyorum. Benim para pulla işim olmaz"

Google Haberlere Abone ol
Mücevher ustasının en şık tasarımı

İSTANBUL (AA) - İZZET TAŞKIRAN - Atölyesinde felçli veya sakat kediler için ürettiği onlarca yürüteçle canlıların hayata tutunmasına yardımcı olan mücevher ustası Agop Kuyumcuoğlu, üretim kapasitesini artırarak köpeklere de umut olmak için harekete geçti.

Yurt dışından sınırlı sayıda getirtilebilen kedi yürüteçlerini mücevher atölyesinde kendi imkanlarıyla tasarlayıp üreten ve yaklaşık 60 liraya mal olan yürüteçlerin parasını hayvanseverlerden almayan Kuyumcuoğlu'nun sosyal medyadaki hesabı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Kuyumcuoğlu'nun sayfası, bakıma muhtaç kedi ve köpeklerin yürüteç, yuva ve diğer ihtiyaçlarının vatandaşlara iletildiği yardım platformuna dönüştü.

Kuyumcuoğlu, Nuruosmaniye'deki atölyesinde AA muhabirine, iyi bir hayvansever olmasına rağmen yeni dostlar kazanınca bu işe kendisinden daha fazla gönül veren kişiler olduğunu gördüğünü anlattı.

Tanıştığı insanların kendilerini muhtaç canlılara adadığını, insan yardımı olmadan yaşayamayacak hayvanlara baktığını ifade eden Kuyumcuoğlu, "Böyle hayvanseverleri tanıyınca onlara daha büyük saygı duydum ve onlar için ben de bir şeyler yapmak istedim." dedi.

Kuyumcuoğlu, felçli kedileri besleyen bir arkadaşının evinde sadece bir yürüteç olduğunu gördükten sonra çalışmalara hemen başladığını belirterek, yürüteçlerin Türkiye'ye yurt dışından ve sınırlı sayıda getirtilebildiğini, bu yürüteçleri incelediğinde yapılamayacak bir şey olmadığını gördüğünü söyledi.

"Ben sanatkar bir insanım. Hayvanlara bakan Dilek hanıma 'Ben bunu yapmaya kalkarsam, size bir faydam olur mu?' diye sordum. Herkes buna çok şaşırdı ve çok mutlu oldu." diyen Agop Kuyumcuoğlu, örnek yürüteci bir haftalığına atölyesine götürdüğünü, kalıp için bir süre çalıştıktan sonra 2 günü sonunda işi tamamladığını belirtti.

- Rızkımın küçük bir kısmını canlılara ayırıyorum"

Yaptığı yürütecin içine çok sindiğini dile getiren Agop Kuyumcuoğlu, şunları kaydetti:

"Yürüteci götürdüğümde hayvansever arkadaşlarım çok sevindi. Onlara 'Madem ki bu kadar ihtiyacı olan var, sosyal medyadan paylaşalım. İhtiyacı olan 15-10 kişi olursa yaparız, memnun ederiz. Canlıların yaşama tutunmasına yardımcı oluruz' dedik ve olay inanılmaz boyutlara çıktı. Şu ana kadar 40'ın üzerinde yürüteci hayvanseverlere gönderdim. Artık işi bir boyut ileri taşımaya karar verdik. Hayvansever dostların da desteğiyle büyük boydaki köpekler için de yürüteçler üretmeye başladık. Daha önce kediler için yürüteç yaparken şimdi hedef büyüttük. Tanıdık esnaf da artık büyük köpekler için malzeme gönderiyor. Kasalarını onlarla yapıyoruz. Hamaklarını da ben dikiyorum. Sakat hayvanların yaptığım yürüteçlerle yürüdüğünü görmek beni çok mutlu ediyor. Bana inanılmaz şekilde manevi haz veriyor."

Hayvan dostlarının, yürüteçlerin masraflarını karşılamak için kendisine teklifte bulunduğunu ancak asla böyle bir şeyi kabul edemeyeceğini dile getiren Kuyumcuoğlu, rızkının küçük bir kısmını canlılara ayırdığını kaydederek, "Bana bu teklifte bulunanlara 'Ben ne rakam söylersem onunla etrafınızdaki hayvanları, çevrenizdeki garibanları besleyin ya da barınaklara yardım edin' diyorum. Benim para pulla işim olmaz." ifadelerini kullandı.

Mücevher ustası Kuyumcuoğlu, yürüteç projesinin tanınmasından sonra sosyal medya hesabı aracılığıyla çok sayıda tebrik aldığını söyledi.

- Sosyal medyanın gücü

Sakat veya bakıma muhtaç canlıların çeşitli ihtiyaçlarının, problemlerinin veya hayvan bakımı için bazı önerilerin bu sayfaya vatandaşlarca yazıldığını ifade eden Kuyumcuoğlu, "Bu işe baş koymuş hayvanseverler beni de kendi gönderilerine etiketliyor. Gelişmelerden haberdar ediyorlar. Sonra biz harekete geçiyoruz. Sosyal medya hesabım hayvan dostlarıyla canlılara yardım etmek isteyenlerin buluştuğu güzel bir platform haline geldi. Yürüteçler sayesinde iyileşen ve yürüyen hayvanların videolarını da bu sayfa aracılığıyla bana yolluyorlar." diye konuştu.

Kuyumcuoğlu, atölyesinde yürüteçler için çalışırken farklı duygular yaşadığını da belirterek, şöyle konuştu:

"Emin olun bugüne kadar yürüteçlerden daha fazla zevk aldığım işi hayatımda görmedim. Yani en değerli mücevher işinden aldığım zevkten daha fazlasını hayvanlara yürüteç yaparken alıyorum. Mücevher tabii ki zevk işi... Ben bunu yaparken bir canın yeniden hayata tutunacağını, yeniden yaşama zevki duyacağını, koşup oynayacağını düşünerek, manevi zevk alıyorum. Hayvanlar koşarken çekilen görüntüler bir film şeridi gibi gözümün önünden geçiyor. İnanılmaz mutlu oluyorum."

Yorumlar