Mısır'daki kilise cinayeti soruşturmasında ikinci gözaltı

- Mısır'da intihara teşebbüs eden rahip Faltaus Makari'nin, Natron Makaryos Manastırı Başpiskoposu cinayeti soruşturması sürecinde 4 gün gözaltında tutulması kararlaştırıldı - Cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan İşaya el-Makari'nin de gözaltı süresi 15 gün daha uzatıldı

Google Haberlere Abone ol
Mısır'daki kilise cinayeti soruşturmasında ikinci gözaltı

KAHİRE (AA) - Mısır'da Natron Makaryos Manastırı Başpiskoposu Aziz Epfaniyos cinayetine ilişkin soruşturma sürecinde, kısa bir süre önce intihara teşebbüs eden genç rahip Faltaus Makari (30) hakkında da gözaltı kararı verildi.

Mısır'da devlete ait resmi medya organlarından Bevvabe Ahbariyye el-Yevm'in haberine göre, İskenderiye Savcılığı Makari'nin, Epfaniyos'un ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında 4 gün gözaltında kalması yönünde hüküm verdi.

Savcının, hastanede ifadesi alınan Makari'ye, daha önce gözaltına alınan eski rahip İşaya el-Makari'nin, "kendisinin de Epfaniyos cinayetine karışanlar arasında olduğu"na dair itiraflarını sorduğu belirtildi.

Öte yandan Vadi Natrun Mahkemesi Başkanı, eski rahip İşaya'nın soruşturma sürecindeki tutukluluk süresini 15 daha uzattı.

Başsavcılık önceki gün İşaya'yı cinayetle suçlayarak 4 günlük gözaltı kararı vermişti.

- Ne olmuştu?

Natron Makaryos Manastırı Başpiskoposu Aziz Epfaniyos 29 Temmuz'da şüpheli bir şekilde ölmüştü. Faltaus Makari de geçen hafta intihar teşebbüsünde bulunmuş, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Başpiskopos'un öldürülmesinin ardından Mısır Kıpti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros başkanlığında toplanan Manastırlar ve Rahiplik Konsülü'nde, rahipler için ilk kez yeni disiplin kararları alınmış ve bu çerçevede sosyal medya yasağı getirilmişti.

Yorumlar