Michelin'den kış lastiği uyarısı

- Michelin, otomobilin kış lastiklerinin aracın lastik hava basıncının kış mevsimi şartlarına uygun olarak ayarlanması konusunda sürücüleri uyardı

Google Haberlere Abone ol
Michelin'den kış lastiği uyarısı

İSTANBUL (AA) - Michelin, otomobilin kış lastiklerinin aynı marka ve desen olmasına özen gösterilmesi ve aracın lastik hava basıncının kış mevsimi şartlarına uygun olarak ayarlanması konusunda sürücüleri uyardı.

Michelin'den yapılan açıklamada, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için başlayan kış lastiği kullanıma ilişkin sürücülere uyarılarda bulunuldu.

Açıklamaya göre, kış aylarında yaz lastiklerinin yol tutuşu yaz aylarına göre daha düşük olduğu için sürücülerin karlı ve buzlu zeminde düşük hızda seyretmesi gerekiyor. Kış lastikleri zorlu hava koşullarında zemine daha iyi tutundukları için yaz lastiklerine göre durma mesafesini de yarı yarıya düşürüyor.

Otomobilin kış lastiklerinin aynı marka ve desen olmasına özen gösterilmesi, ayrıca aracın lastik hava basıncının kış mevsimi şartlarına uygun olarak ayarlanması gerekiyor.

Hava basıncının araç üreticisinin belirttiği ölçüde olmasına özen gösterilmeli. Özellikle araç dengesi için aynı aksa aynı desen lastikler takılmalı.

En iyi sürüş kalitesini devam ettirmek için jant genişliğini değiştirirken bir uzmandan destek alınmalı. Arıza durumunda, otoyol kenarlarındaki "Acil Durak" alanlarına gidilmeli ve mümkün olduğunca sağa park ederek dörtlü flaşörler yakılmalı.

Akü kontrolünün yapılması ve radyatördeki suyun donmaması için mutlaka antifriz kullanılmalı. Silecek suyunun cam yıkama sistemini sıfır dereceye kadar donmaktan koruyan alkol içermeyen bir silecek sıvısı olmasına özen gösterilmeli.

Kış mevsimi yol şartlarında takip mesafesine, yüksek hızda seyretmemeye, ani fren ve hızlanmadan kaçınmaya ve kısa farları sürüş esnasında sürekli açık tutmaya dikkat edilmeli. Yola çıkmadan önce çocuk koltuklarının uygun şekilde yerleştirildiğinden emin olunmalı ve güvenli şekilde bağlandığının kontrolü yapılmalı.

Yorumlar