Mevlüt Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması

son dakika... Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu; Türkiye, Polonya, Romanya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı kapsamında bir araya geldiği mevkidaşlarıyla ortak basın toplantısı düzenledi. Burada önemli açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu S-400 hava savunma sistemi ile ilgili; "S-400 Türkiye’de olursa F 35’lerin sistemine girerse iddiasını biz doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Mevlüt Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Polonya-Romanya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı kapsamında önemli açıklamalrda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından bazı satır başları:

"ABD'YE TEKLİFTE BULUNDUK"

S-400 sisteminin kullanılıp kullanılmaması hiçbir zaman masada olmadı. En son ABD'ye bir teklifte bulunduk. Ortak komisyon kurulsun, uzmanlar da olsun, onlar konuşsun. S-400'lerin F-35'in teknolojisini alabileceği söyleniyor. Biz bunu gerçekçi bulmuyoruz. Biz başında beri S-400'ün tamamen bizim kontrolümüzde olması için hareket ettik. Bugün Suriye'de S-400'ler var. Suriye üzerinde ABD ve İsrail'in F-35'leri uçtu. İddialar doğruysa F-35'in bilgileri çoktan tanımlanmış demektir. Yine de biz endişeleri gidermek için ortak çalışma grubu kuralım dedik, ama ABD'den henüz olumlu bir yaklaşım görmedik. NATO olumlu baktı bu düşünceye. Bu konularda son sözü NATO Genel Sekreteri söylüyor. Biz NATO üyesiysek NATO'nun endişelerini de dikkate almalıyız. Biz bu konularda her zaman hassassız. Bizim hava savunma sistemlerine acil olarak ihtiyacımız var. Şu anda biz Santi'yi birlikte üretmek için Eurosam'la da bir anlaşma imzaladık.

Yorumlar