Meteoroloji'den İstanbul için uyarı: Çamur yağacak

Meteoroloji, İstanbul'un bu akşam saatlerinden itibaren Kuzey Afrika'dan taşınan tozun etkisi altına gireceğini, taşınımın bu akşam (23 Nisan) 18.00'de başlayarak yarın akşam (24 Nisan) 23.59'a kadar etkili olmasının beklendiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji'den İstanbul için uyarı: Çamur yağacak

Meteoroloji'den İstanbul ve çevresi için kritik bir uyarı geldi. 

Meteoroloji'den yapılan açıklama şu şekilde;

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin batı kesimlerinin bu akşam saatlerinden itibaren Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkisine girmesi beklenmektedir. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de yer yer etkili olacağı tahmin edilen toz taşınımının neden olabileceği olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SICAKLIKLAR ARTIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu'nun doğusu ile Trabzon, Rize, Artvin kıyıları, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Yorumlar