Meriç'in Nehri'nin debisi yükseliyor

EDİRNE (AA) - Meriç Nehri'nin debisinde artış yaşanıyor. Kaynağını Bulgaristan'dan alan Tunca ve Meriç nehirlerinin debileri, kar erimeleri ve sağanaklar nedeniyle bir haftadır yükselişte seyrediyor. Debi seviyesinin DSİ tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Meriç'in Nehri'nin debisi yükseliyor

EDİRNE (AA) - Meriç Nehri'nin debisinde artış yaşanıyor.

Kaynağını Bulgaristan'dan alan Tunca ve Meriç nehirlerinin debileri, kar erimeleri ve sağanaklar nedeniyle bir haftadır yükselişte seyrediyor.

Debi seviyesinin DSİ tarafından kritik seviye olan kırmızı renk ile gösterilmeye başlandığı Tunca Nehri'nde, son ölçümlerde su seviyesi 183 metreküp/saniyeye çıktı.

Yatağından çıkması sonrası Sarayiçi'ndeki yayılımına devam eden nehir suları tarihi köprülerin girişlerini kapattı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı er meydanı, Adalet Kasrı, Tavuk Ormanı, Avcı Köşkü gibi tarihi yapıların bulunduğu alanlar su altında kaldı.

Meriç Nehri'ndeki su seviyesi de yükselmeye devam ediyor.

Beslendiği nehirlerin debilerindeki artışa bağlı olarak su seviyesi yükselen Meriç Nehri'nin debisi, 745 metreküp/saniye olarak ölçüldü

- Meriç'te son taşkın

Meriç Nehri, üç yıl önce en yüksek debiye çıkmıştı. 2015 yılında Şubat ayı başlarında son 31 yılın en yüksek seviyesine ulaşan Meriç Nehri, 2 bin 149 metreküp/saniye seviyesine ulaşarak taşmış, Yunanistan ve Karaağaç Mahallesi'ne giden yolları kapatmıştı.

Askeri araçlarla taşınan Karaağaçlıların, Lozan Caddesi'nin taşkın sularıyla yarılması sonrasında şehir merkeziyle bağlantısı kesilmiş, acil durumlarda askeri helikopterler devreye girmişti.

Yorumlar