Memur-Sen’den Kudüs tepkisi

ABD Başkanı Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını açıklaması tüm yurtta infial uyandırdı. Ordu’da Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı tüm sendikalar ortak yaptıkları açıklama ile Kudüs’ü İsrail’in başkenti...

Google Haberlere Abone ol
Memur-Sen’den Kudüs tepkisi

ABD Başkanı Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını açıklaması tüm yurtta infial uyandırdı. Ordu’da Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı tüm sendikalar ortak yaptıkları açıklama ile Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımadıklarını belirterek ABD ve İsrail’i lanetlediler.

Yalı Cami önünde öğle namazı sonrası bir açıklama yapan Memur-Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk, Kudüs’ün asla sıradan bir toprak parçası olmadığını söyledi. Kudüs’ün Müslümanların ilk mescidi ve ilk kıblesi olduğunu belirten Çelenk, ABD ve İsrail’e seslenerek, “Bir takım darbeci yöneticileri elde edebilirsiniz ama inananların kalbindeki imana hiçbir zaman hükmedemeyeceksiniz. Artık uyanıyoruz, yan yana geliyoruz. Mescidi Aksa’ya ilk kıblemize sahip çıkıyoruz. Ve büyük şeytan ABD, katil İsrail, vermiş olduğunuz karardan vazgeçin. Kudüs senin ebediyen başkentin olamayacaktır. Kudüs ebediyen kıyamete kadar Müslümanların yurdu olacaktır” dedi.

İsmail Çelenk’in konuşmasının ardından yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Nasıl ki, Hz. Ömer’in fethiyle, Selahaddin Eyyubi’den bu yana medeniyetimizin önemli merkezlerinden biri olan Kudüs’ü Haçlılara karşı yüz yıllar boyu savunduysak; nasıl ki, Yavuz Sultan Selim Han’ın hilafetiyle birlikte Kudüs’ü bütün inançların barış adalarından biri yaptıysak; nasıl ki, Abdülhamid Han’ın mücadelesiyle Siyonizmi Filistin ve Kudüs’ten uzak tuttuysak; şimdi de aynı şuurla mücadelemizi sürdürüp, haçlı artığı düşünceleri payanda olarak kullanan Emperyalizm’e ve Siyonizm’e karşı bütün insanlığı da içine alan bir söz söyleyebiliriz. Şimdi bu inancı ve kararlılığı fiiliyata dökme vaktidir. Kudüs’ün Siyonizm’e başkent yapılmasını engellemek için harekete geçmek, birlikte ses vermek ve insanlığın beklediği o sözü söylemek için buradayız. Bu inanç ve kararlılıkla Mescid-i Aksa’nın selamını alıyor, Kudüs ve Aksa’nın İslamla kucaklaşması için haykırıyoruz.”

Yalı Cami önünde yapılan basın açıklamasına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk ve AK Parti’li yöneticiler de katıldı.

Yorumlar