Memur Sen Genel Başkanı Yalçın: "Sizler kardeşliği temsil ediyorsunuz"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Mardin’deki temasları kapsamında Eğitim Bir-Sen İl Divan Toplantısına katıldı. Teşkilata seslenen Yalçın, “Dünyanın büyük bir Mardin olmaya ihtiyacı var. Sizler kardeşliği, barışı temsil ediyorsunuz....

Google Haberlere Abone ol
Memur Sen Genel Başkanı Yalçın: "Sizler kardeşliği temsil ediyorsunuz"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Mardin’deki temasları kapsamında Eğitim Bir-Sen İl Divan Toplantısına katıldı. Teşkilata seslenen Yalçın, “Dünyanın büyük bir Mardin olmaya ihtiyacı var. Sizler kardeşliği, barışı temsil ediyorsunuz. Sizler bütün din, dil, ırk, mezhep farklılıklarına rağmen bir arada yaşayabilmenin mümkün olduğunu gösteriyorsunuz” dedi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen il divan toplantısında konuşan Yalçın, dünya ölçeğinde bir radikalleşme yaşandığını belirterek bunun panzehirinin ümmet ve kardeşlik bilinci olduğunu söyledi. Yalçın, medyanın algısıyla Ortadoğu’nun bir şiddet laboratuvarı gibi gösterildiğini ama şiddetin ve terörün dünyanın her yerinde büyük bir sorun olduğunu kaydetti.

Terör örgütlerinin, küresel emperyalizmin işgal planında rol alan piyonlar olduklarını belirten Yalçın, DEAŞ’ın nasıl bir kurgu olduğunu, PKK/PYD’nin kime hizmet ettiğini, FETÖ’nün kimin taşeronu olduğunu biliyoruz. Emperyalist Amerika Hollywood kurgusu DEAŞ’a karşı koalisyondan bahsediyor her sıkıştığında Terör örgütü PKK/PYD’yi meşrulaştırmak için bunu yaptığını da biliyoruz” şeklinde konuştu.

Yalçın, etnik ve mezhepsel karışıkların emperyal bir plan olduğuna dikkat çekerek “Tarih bize göstermiştir ki en kanlı çatışmalar etnik çatışmalardır. Hatta öyle ki, etnik yapının kendi içindeki çıkar çatışmaları daha büyük soykırımların sebebidir. Terör örgütlerinin bir kimlik esasıyla tanımlanmaya başlaması bunun kapısını araladı. Dünyanın büyük bir Mardin olmaya ihtiyacı var. Sizler kardeşliği, barışı temsil ediyorsunuz. Sizler bütün din, dil, ırk, mezhep farklılıklarına rağmen bir arada yaşayabilmenin mümkün olduğunu gösteriyorsunuz” diye konuştu.

Coğrafyanın yeniden şekillendirildiğini belirten Yalçın, “Yüzyıllık planlar uygulanıyor. Bugün sevinilen gelişmeler yarın ağlanılacak sonuçlar doğurur. Coğrafyamızda etnik temelli her türlü kışkırtma biliniz ki bu coğrafyanın hayrına değildir” şeklinde konuştu.

Küresel emperyalizmin kirli oyunlarına karşı uyaran Yalçın, Türkiye’nin 2016 yılında 16 terör saldırısına uğradığını hatırlattı. Darbe teşebbüsünün de bir küresel işgal planı olduğunu belirten Yalçın, Memur-Sen’in adım atarken Türkiye’nin menfaatlerini düşündüğünü söyledi. Türkiye’nin sıkıntılı süreçlerinde her zaman Türkiye’yi düşündüklerini, sorumluluk aldıklarını belirten Yalçın, böyle bir zeminde Memur-Sen’in muhalefet anlayışının kaostan değil çözümden yana olduğunu söyledi.

Eğitim Bir-Sen Mardin İl Başkanı Eyüp Değer ise, “Tarihin ve medeniyetlerin şehri Mardin’e hoşgeldiniz” diyerek başladığı konuşmasında hoşgörü ve kardeşliğin bölgedeki sorunlara çare olacağını söyledi. Eğitim- Bir-Sen Mardin Şubesinin çalışmaları hakkında bilgi veren Değer, yeni üyeleri de aralarında görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, il divan toplantısından sonra Mardin’deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Bölgedeki durum hakkında bilgi alan Yalçın, sivil toplum temsilcileri ile sorunlara ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Yalçın, Mardin Valisi Mustafa Yaman ve İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Sarı’yı da makamında ziyaret etti.

Yorumlar