Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

- "Bu ülke bir daha türbülansa çekilmemeli, bir daha korku tüneline sokulmamalı çünkü ülke ne zaman türbülansa girdiyse biz kaybettik" - "Bütün siyasal partiler, Türkiye'yi sağlam bir zemine çıkartmak için hükümet modelleri noktasında da her türlü alternatifi tartışabilmeli. Anayasayı mutlaka değiştirebilmelidir"

Google Haberlere Abone ol
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

ZONGULDAK (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bu ülke bir daha türbülansa çekilmemeli, bir daha korku tüneline sokulmamalı çünkü ülke ne zaman türbülansa girdiyse biz kaybettik" dedi.

"Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye" konulu teşkilat toplantısı kapsamında Zonguldak'a gelen Yalçın, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci'yi ziyaret etti.

Yalçın, ziyarette yaptığı konuşmada, kentteki işçi sayısının düşüşünün ilin ekonomik durumuna yansıdığını belirterek şöyle devam etti:

"Memur-Sen ailesi olarak işçi sayısının arttırılması, üretim kapasitesinin yükseltilmesi, gelir kapasitesinin buna oranla yükseltilmesi bizim de önemsediğimiz ve destek verdiğimiz bir konu. İşçi sendikacılığı veya memur sendikacılığı bizim açımızdan hiç fark etmez. Biz emeğin, alın terinin kutsal olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda emek veren, helal rızk peşinde koşan herkes Memur-Sen ailesinin başının tacıdır."

Yalçın, daha sonra GMİS Şemsi Denizer Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kavga zemininde sendikal hareketi asla benimsemediklerini ve hizmet sendikacılığında yeni bir yaklaşım ortaya koyduklarını ifade etti.

28 Şubat'ın çok iyi incelenmesi ve irdelenmesi gerektiğini dile getiren Yalçın, şunları söyledi:

"28 Şubat bu ülkenin çöküş tarihidir. Bu kara kesitin altında, üzülerek ifade ediyorum sendikalar vardır. Onun ortaya çıkmasını sağlayan yapı sendikalar olmuştur. Bu ülkede sendikalar doğru yerde durmadılar. Bu ülkenin bu halde olmasının nedeni, sendikaların yanlış yerde durmasıdır. Bu ülkede her 10 yılda bir darbe yapıldı. Standart, şaşmadı. Son 12-13 yıl içerisinde 7 defa darbe girişimi oldu çünkü 10 yıllık periyot şaştı. 'Laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldi' diyerek uyduruk bazı şeylerle bu ülkenin en yüksek oy almış siyasal hareketine kapatma davası açıldı. Bu bir darbe girişimiydi. Türkiye, eski Türkiye değil. Bir yanağına vurdun mu öbür yanağını çevirebilecek bir Türkiye yok artık. Bu ülkeyi rahat bırakmazlar. Bu ülke bir daha türbülansa çekilmemeli, bir daha korku tüneline sokulmamalı çünkü ülke ne zaman türbülansa girdiyse biz kaybettik. Ülke krize girdiği zaman birilerinin felaketi birilerinin saadeti olabilir."

- "Anayasanın miadı dolmuştur"

Yalçın, Türkiye'de istikrarsızlığın hükümet modelleri ve anayasa sorunundan kaynaklandığını belirterek şunları kaydetti:

"Bu anayasa Türk demokrasisine, ülkenin bulunduğu noktaya artık uymuyor çünkü bu anayasa vesayeti demokrasiyle makyajlayan 82 anayasasıdır. Dolayısıyla bu anayasanın ruhu vardır. Bu ruh 21 defa makyaj yapılmasına rağmen değiştirilmiştir ama anayasanın ruhuna asla dokunulmamıştır. Dolayısıyla bunun miadı dolmuştur. Onun için Türkiye'nin bu saatten sonra yapacağı tek iş anayasaya odaklanmak. Bütün siyasal partiler, Türkiye'yi sağlam bir zemine çıkartmak için hükümet modelleri noktasında da her türlü alternatifi tartışabilmeli. Anayasayı mutlaka değiştirebilmelidir. Bu noktada bizim üzerimize iş düştüğünün farkındayız. Bunun için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz."


Yorumlar