Meksika'da Zetas uyuşturucu karteli lideri yakalandı

- Jaramillo, 2010 yılında 72 Güney Amerikalı göçmen işçinin katledilmesi olayını koordine etmekle suçlanıyor

Google Haberlere Abone ol
Meksika'da Zetas uyuşturucu karteli lideri yakalandı

MEKSİKO (AA) - Meksika'da aralarında 2010 yılında 72 Güney Amerikalı göçmenin ölümü olmak üzere çok sayıda cinayet ve adam kaçırma olayının şüphelisi olarak aranan, Zetas uyuşturucu karteli lideri Martiniano Jaramillo güvenlik güçlerince yakalandı.

Tamaulipas eyalet savcılığından yapılan açıklamada, 56 yaşındaki şüphelinin polis ve askeri personelin katıldığı operasyonla başkentteki bir hastanenin yakınında gözaltına alındığı bildirildi.

Şebeke içinde yakın dönemde yaşanan ayrılıkların ardından, "eski usul Zetas" olarak anılan grubun liderliğini sürdüren Jaramillo'nun, 2010 yılında Tamapaulis eyaletinin San Fernando kentinde kartel için çalışmayı reddeden 72 Güney Amerikalı göçmen işçinin katledilmesi olayını koordine etmekle suçlandığı belirtildi.

Jaramillo'nun ayrıca 10 Mayıs'ta evinde cinayete kurban giden aktivist Miriam Rodriguez'in öldürülmesi olayıyla da bağlantısı bulunduğu ifade edildi.

Rodriguez, yıllarca çetenin öldürdüğünden şüphelenilen kayıp kızının izini sürmüş ve kısa süre önce cesedine ulaşabilmişti.

Öldürülen 72 Güney Amerikalı göçmenin cesetleri ise bir yıl sonra Sen Fernando kenti yakınlarında çeteye ait olduğu sanılan bir toplu mezarda bulunmuştu.

Yorumlar