Mardin’de ‘Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme’ toplantısı

Mardin’de “Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme” toplantısı yapıldı.Bir otelde yapılan ve Mardin ilinin ev sahipliği yaptığı toplantıya Vali Yardımcımız Bahattin Çelik, Sağlık Bakanlığı Çevre Sağlığı Daire...

Google Haberlere Abone ol
Mardin’de ‘Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme’ toplantısı

Mardin’de “Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme” toplantısı yapıldı.

Bir otelde yapılan ve Mardin ilinin ev sahipliği yaptığı toplantıya Vali Yardımcımız Bahattin Çelik, Sağlık Bakanlığı Çevre Sağlığı Daire Başkanı Doktor Hüseyin İlter ve Daire Başkanlığı teknik personelleri, Büyükşehir Belediyesi MARSU Genel Müdürü Sadullah Turgut, Daire Başkanları, Mardin Sağlık Müdürü Uzmanı Doktor Saffet Yavuz, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Doktor Hidayet Bakaç ve Çevre Sağlığı yetkilileri, Şırnak Sağlık Müdürü Uzman Doktor Nedim Uzun ve Şırnak Belediye Yetkilileri, Hakkari Sağlık Müdürü Doktor Abdullah Kara ve Hakkari İli Belediye yetkilileri katıldı.

Suyun önemine değinen Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Halkın içme kullanma suyu ihtiyacının kesintisiz, sürekli ve güvenli bir şekilde karşılanabilmesi gerektiğini söyledi. Çelik “Toplantının, Sağlık Bakanlığı ve Belediyeler arasındaki işbirliğini artıracağını ve halkımızın temiz, sağlıklı ve güvenli suya ulaşabilmesinin önündeki sorunların, ortak akılla çözülmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Halkımızın içme kullanma suyu ihtiyacının kesintisiz, sürekli ve güvenli bir şekilde karşılanabilmesi halk sağlığının korunması açısından büyük önem arz etmektedir” dedi.

Yorumlar