Mardin mutfağı Hilton İstanbul Bosphorus'ta

Hilton İstanbul Bosphorus’un Kadınların Ekonomik Hayata Katılımlarını Destekleyen Projesi ‘Yerel Mutfak Global Lezzet’ Mardin Mutfağıyla Devam Ediyor

Google Haberlere Abone ol
Mardin mutfağı Hilton İstanbul Bosphorus'ta

Hilton İstanbul Bosphorus’un en gözde mekanlarından Lalezar, “Yerel Mutfak Global Lezzet” projesi kapsamında Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tanıtmaya ve kadınları desteklemeye devam ediyor. Hilton İstanbul Bosphorus, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde 7-8-9 Mart tarihleri arasında mutfağını, Mardin’de kadınların ekonomik hayata katılımlarını destekleyen ‘S.S. GAP Sosyal Ekonomik İşletme Kooperatifi’nin kadın çalışanlarına emanet ediyor ve Doğu’nun mistik güzeli Mardin’in birbirinden özel lezzetlerini İstanbullular ile buluşturuyor.

Hilton İstanbul Bosphorus’un en gözde mekanlarından Lalezar Meyhane, kadınları desteklemek ve yerel mutfakları tanıtmak amacıyla başlattığı Yerel Mutfak Global Lezzet projesi kapsamında bu kez rotasını Türkiye’nin güney doğusuna çeviriyor ve Mardin’in birbirinden özel yöresel yemeklerini İstanbullularla buluşturmaya hazırlanıyor.

7-8-9 Mart tarihlerinde otelin mutfağını teslim alacak olan ‘S.S. GAP Sosyal Ekonomik İşletme Kooperatifi’ne bağlı GAP Medrese Gül ÇATOM kadınları, Mardin’in yöresel lezzetlerinden oluşan çok özel bir menüyü Lalezar Meyhane’sinin misafirleri ile buluşturacak.

Mardinli 5 kadın aşçının hazırlayacağı lezzetli menü içerisinde; HAŞU (badem ve kuşbaşı etli iç pilav) İNCASİYE ( Kara Erikli, pekmezli incik ), HINTİYYE ( buğday nohut ve parça et ) gibi Mardin mutfağında önemli yeri olan birbirinden lezzetli yöresel yemekler bulunacak. Hilton İstanbul Bosphorus, ‘Hilton Etkisi’ni topluluklar ve ekonomiler üzerinde de gösteriyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, kadınlar tarafından ihale yoluyla alınıp açılan ilk kadın kooperatifi olma özelliğini taşıyan ‘S.S. GAP Sosyal Ekonomik İşletme Kooperatifi’’ne bağlı GAP Medrese Gül ÇATOM, kadınların ekonomik yönden kalkınması ve Mardin’in yöresel lezzetlerinin, kültürel değerlerinin korunması amacını güdüyor.

Kadınların ekonomik yönden bağımsızlıklarını kazanmalarını her daim destekleyen Hilton İstanbul Bosphorus, 2018 yılında Adana, Seferihisar ve Giresun’la gerçekleştirdiği “Yerel Mutfak, Global Lezzet” projesinin 2019 ayağını ilk olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Mardin’le gerçekleştiriyor.

Bu yıl Şubat ayında 100. yılını kutlayan, bulunduğu her ülkede hayatlara dokunan, yaşam standartlarına bambaşka bir boyut kazandıran Hilton markasının 1955 yılından bu yana Türk misafirperverliğinin elçisi görevini üstlenen Türkiye’deki ilk oteli Hilton İstanbul Bosphorus, bu girişimci yaklaşımı ile topluluklar ve ekonomiler üzerinde de önemli etkiler bırakıyor.

Yorumlar