Makedonya'da Zafer Bayramı kutlamaları

- Türkiye'nin Üsküp büyükelçiliğince resepsiyon düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Makedonya'da Zafer Bayramı kutlamaları

ÜSKÜP (AA) - Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla resepsiyon verildi.

Başkent Üsküp’teki bir otelde düzenlenen resepsiyona Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, Dış Yatırımlardan Sorumlu Türk kökenli Devlet Bakanı Adnan Kahil, Kültür Bakanı Asaf Ademi, Yerel Yönetimler Bakanı Suheyl Fazliu, Makedonya İslam Birliği (Diyanet İşleri) Başkanı Süleyman Recepi, milletvekilleri, belediye başkanları, diplomatlar, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, burada yaptığı konuşmada, 30 Ağustos’un Türkiye için tarihi bir önem teşkil ettiğini söyledi.

Zafer Bayramı'nı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye’nin tarihine ve geleceğine yön veren önemli şahsiyetlerin eğitim gördüğü Manastır Askeri İdadisi'nin bulunduğu dost ve kardeş ülke Makedonya’da kutlamanın önemine değinen Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Köklü bir geçmişe sahip Türkiye-Makedonya dostluğu ve dayanışması tüm dünyaya emsal teşkil edecek niteliktedir. Makedonya bizim için hem yakın bir dost hem de bölgede güvenilir bir ortaktır. İki ülke arasındaki koparılamaz bağın en önemli unsuru soydaşlarımızdır. Soydaşlarımızın birlik ve beraberliğini muhafaza etmesi iki ülke arasındaki kadim dostluğa önemli katkılar sağlamaktadır. Ülkemiz önemli bir dönüm noktasında bulunan Makedonya’ya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edecektir. Bu kapsamda Makedonya’nın müreffeh ve istikrarlı bir ülke olarak Balkanlar ile Avrupa-Atlantik ailesi içinde hak ettiği yeri almasını arzu ettiğimizi ve bu konuda içten gayret gösterdiğimizi bir kez daha vurgulamak isterim."

Türk milletinin tarihi boyunca birçok sınamaya maruz kaldığını ve hepsinden alnının akıyla çıkmaya başardığını vurgulayan Kara, son olarak 15 Temmuz 2016'da karşı karşıya kaldığı hain darbe girişimini canı pahasına bertaraf ettiğini söyledi.

Türkiye’nin dostlarının da desteği ile terörle mücadelesini kararlılık ve dirayetle sürdüreceğini belirten Kara, "Bu kapsamda kadim dostumuz Makedonya’da ülkemize tam destek sağlamaktadır." dedi.

Büyükelçi Kara, resepsiyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dış temsilciliklere gönderilen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü mesajını okudu.

Yorumlar