Mağarada kıstırılan 5 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı’ndan Tunceli Kutu Deresinde bir mağarada kıstırılan teröristler hakkında son dakika açıklaması geldi. Açıklamaya göre Jandarma Özel Harekat birliklerinin 5 kadın teröristin gizlendiği mağaraya yapmış olduğu operasyonda 5 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Mağarada kıstırılan 5 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı’nca Tunceli’deki Kutu Deresi’nde jandarma ekiplerinin mağaraya düzenlediği operasyonda, 5 kadın teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İç güvenlik operasyonları kapsamında, Tunceli Kutu Deresinde Jandarma Özel Harekat birliklerinin bir mağaraya yapmış olduğu operasyonda 5 kadın terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

VALİ OPERASYONU BİZZAT YÖNETTİ

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak ve İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Kutudere bölgesine giderek, 5 kadın teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonu bizzat yerinde yönetti. 5 kadın terörist ile birlikte 5 kaleşnikof, bir büyük telsiz, bir küçük telsiz ve bol miktarda döküman ele geçirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

Tunceli-Merkez Kırsalında eylem yapma hazırlığı içinde olan teröristlere yönelik İl Jandarma Komutanlığımızca başlatılan operasyon kapsamında teröristlerle çıkan sıcak temasta; (5) kadın terörist silah ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

Bölgede operasyon devam etmekte olup, gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir.

İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar