Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto:

- "Demokratik yollarla seçilmiş Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı'na yapılan saldırılar aslında Avrupa'nın güvenliğine yapılmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto:

BRATİSLAVA (AA) - Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, darbe girişimi sonrası Türkiye'nin attığı adımlara saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Slovakya'nın evsahipliğindeki AB dışişleri bakanları gayrıresmi toplantısına (Gymnich) katılan Szijjarto, Macar medyasına yaptığı açıklamada, Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı'na yapılan saldırıların aslında Avrupa'nın güvenliğine yapıldığını söyledi.

Darbe girişimi sonrası Türkiye'nin attığı adımlara saygı duyulması gerektiğini kaydeden Szijjarto, ''Türkiye'deki darbe girişimi sonrası atılan adımlarla ilgili Türk yöneticilere yöneltilen eleştiriler son bulmalı. Demokratik yollarla seçilmiş Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı'na yapılan saldırılar aslında Avrupa'nın güvenliğine yapılmıştır.'' dedi.

Macar hükümeti, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini sert biçimde kınamış, Szijjarto, Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı ile dayanışma içinde olduklarını belirterek, "Bu darbe girişimi, uygulanış biçimi ve hayatını kaybedenlerin sayısına bakarak bir terör eylemi olarak da adlandırılabilir." şeklinde konuşmuştu.

Yorumlar