LGS nakil başvurusu ne zaman başlayacak?

Lise Giriş Sınavı'nın ardından yerleşen öğrencilerin nakil işlemleri ne zaman başlayacağına dair velilerin araştırmaları devam ediyor. LGS nakilleri ne zaman başlayacak sorusuna yanıt arayan öğrenci ve veliler Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu husustaki açıklamalarını olup olmadığını araştırıyor. Peki, LGS nakilleri ne zaman başlayacak ve yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? İşte, o detaylar

Google Haberlere Abone ol
LGS nakil başvurusu ne zaman başlayacak?

Lise Giriş Sınavı'nın ardınan nakillerin ne zaman başlayacağını merak eden vatandaşlar sorularının yanıtını internet üzerinden araştırmaya devam ediyor. Son günlerde en çok araştırılan konulardan biri olan LGS nakil işlemleri velilerin ve öğrencilerin gündemini oluşturuyor. İlk tercihlerinin neticesine göre nakil işlemi yapacak olan öğrenci ve veliler, bakanlığın açıkladığı bu tarihi merak ediyor. Peki, LGS nakilleri ne zaman başlayacak ve yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

NAKİLLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başka okullara nakil yapmak isteyen öğrenciler için ilk nakil tercih başvuruları 29 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Tercih sonuçları ise 5 Ağustos’ta açıklanacak. İlk tercihte yerleşemeyen öğrenciler için ikinci nakil başvuruları 5-8 Ağustos’ta alınacak, sonuçları 10 Ağustos’ta ilan açıklanacak.

Yerleştirmeye esas nakiller iki dönemde yapılacak. Her dönemde sınavla, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan ve pansiyonlu okullar için de en fazla üçer okul tercihi yapılabilecek.

Aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla ikisi seçilebilecek. 

Öğrenciler yerleştirmeye esas ikinci nakil başvuru döneminde ‘Mesleki Eğitim Merkezleri’ni de tercih edebilecek. Nakil başvuruları, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne yapılabilecek.

YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

Okullarda bulunan boş kontenjanlara veya hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için ise Milli Eğitim il Müdürlüklerine bağlı olan İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları’nca yeni bir yerleştirme başvurusu alınacak. 19-23 Ağustos’ta alınacak olan başvuruların sonuçları ise 6 Eylül’de açıklanacak.

Yorumlar