Laik Şişli'de mevlitli, muhafazakar Yozgat'ta oratoryolu anma

Atatürk'ün bu yılki anma törenlerine ilginç durumlar yaşandı. Cumhuriyet'in kurucusunun en çok sevildiği bilinen ve laik kesimin en yoğunlukta olduğu ilçelerinden biri olan Şişli'de Mevlit'li anma yapıldı; ancak Türkiye'nin laik kesiminin en az olduğu bilinen illerinden Yozgat'ta ise oratoryo anma töreni düzenlendi. Anma törenleri ise objektiflere böyle yansıdı.

Google Haberlere Abone ol
Laik Şişli'de mevlitli, muhafazakar Yozgat'ta oratoryolu anma

Atatürk'ün 80'inci ölüm yıldönümünde Türkiye'nin birçok şehrinde farklı etkinlikler düzenlendi. Ancak etkinliklerin düzenlenmesi sırasında ortaya ilginç bir durum çıktı. Ülkenin en laik ilçesi olarak bilinen Şişli'de Cami içinde mevlitli anma töreni düzenlenirken, ülkenin en muhafazakar şehri olarak bilinen Yozgat'ta ise oratoryolu anma düzenlendi.

ŞİŞLİ'DE MEVLİTLİ...

Türkiye Hafızlar ve Mevlithanlar Cemiyeti tarafından vefatının 80. yılında Atatürk ve şehitlerimiz için okutuldu.

Şişli Camii'nde öğle namazının ardından Türkiye Hafızlar ve Mevlithanlar Cemiyeti Genel Sekreteri Hafız Şakir Sertçe, Hafız Ekrem Aydoğdu ve Murat Aydın tarafından, Atatürk ve şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okundu.

Şişli Camii'nde, 21 senedir her 10 Kasım'da gerçekleştirilen programda, mevlit-i şerif, ilahi ve kasideler okunurken, vatandaşlar da Atatürk ve şehitler için dualar okudu.

YOZGAT'TA ORATORYOLU

Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Tören alanı çevresindeki vatandaşlar da siren sesi ile birlikte saygı duruşuna katıldı. Ardından ise İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma programı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından bir öğrenci tarafından ’10 Kasım’da Yürümek’ şiiri okundu. Daha sonra katılımcılara Atatürk’ün hayatı ile ilgili sinevizyon izletildi. Öğrenciler tarafından seslendirilen ’Atatürk’ün bir saati vardı’ oratoryosu ise katılımcılardan büyük beğeni aldı. Oratoryonun ardından program sona erdi.

Yorumlar