Kütahya'daki toplu balık ölümleri için suç duyurusu

- Domaniç ilçesinde toplu balık ölümlerinin yaşandığı derenin geçtiği 5 köyün muhtarı, balık ölümleriyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu

Google Haberlere Abone ol
Kütahya'daki toplu balık ölümleri için suç duyurusu

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Domaniç ilçesinde toplu balık ölümlerinin yaşandığı derenin geçtiği 5 köyün muhtarı, balık ölümleriyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Domaniç Belediyesinde bir araya gelen Güneyköy, Muhacirler, Kozcağız, Karamanlar ve Böçen köyü muhtarları, yaşanan toplu balık ölümleriyle ilgili sorumluların bulunup cezalandırılmasını istedi.

Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, gazetecilere, balık ölümlerini yakından takip ettiğini, muhtarların mücadelesinin yanında olduğunu söyledi.

Toplu balık ölümlerinin bölgede faaliyet gösteren bir hidroelektrik santralindeki havuzlardan kaynaklandığı iddia eden Ertürk, şöyle konuştu:

"Hamitabat mevkisinde bulunan hidroelektrik santrali şirketinin baraj kapaklarını sorumsuzca açması sonucu 5 köyümüzden geçen deremizde tonlarca balık öldü. Dereye mil ve kömür tortularının bırakıldığını gördük. Ayrıca zehirli ve kimyasal maddelerin olup olmadığı da meçhuldür. Bu nedenle hayvanların da sulanamadığı gibi tarım sulaması da yapılamıyor."

Güneyköy Muhtarı Baki Karaca da sorumluların bulunması için mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirerek, "Sorumsuzca temizlenme bahanesiyle baraj kapaklarını açan hidroelektrik santrali yetkilileri cezalandırılmalı. Deremizde meydana gelen bu felaketten dolayı Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurularımızı verdik. Bunun bedeli ne olursa olsun sonuna kadar devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Güneyköy Muhtarı Karaca, Muhacirler Köyü Muhtarı İsmail Güneş, Kozcağız Köyü Muhtarı Mustafa Kaya, Karamanlar Köyü Muhtarı Sefer Baş ve Böçen Köyü Muhtarı Tahir Uçar, açıklamanın ardından suç duyurusu dilekçesini Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Yorumlar