Kötü kedi Şerafettin'in yaratıcısı kimdir?

Hadi online bilgi yarışmasının 11 Haziran 2019 Salı günkü ipucu sorusu, Kötü Kedi Şerafettin ile ilgili oldu. İpucu sorusu, "Kötü Kedi Şerafettin'in yaratıcısı kimdir?" şeklinde oldu. Peki 11 Haziran ipucu sorusunun cevabı nedir? İşte cevabı

Google Haberlere Abone ol
Kötü kedi Şerafettin'in yaratıcısı kimdir?

Hadi ipucu 11 Haziran 2019 Salı günkü sorusu ve cevabı belli oldu. Hadi ipucu sorusu bir zamanların ünlü çizgi roman karakteri "Kötü Kedi Şerafettin" ile ilgili oldu. Soruda, "Kötü kedi Şerafettin'in yaratıcısı kimdir?" denildi.

Hadi'nin resmi instagram hesabından yapılan açıklamada, "1996 yılında L-Manyak dergisinde doğan çizgi roman kahramanı "Kötü Kedi Şerafettin" ile ilgili sevgili hadiciler. Popüler kültürde önemli bir yere sahip belalı tekir kedi Şero'nun yaratıcısının kim olduğunu biliyor musunuz?" denildi. 

Peki, 11 Haziran 2019 Salı İpucu sorusunun cevabı nedir?

İşte cevabı: 

Bülent Üstün.

KÖTÜ KEDİ ŞERAFETTİN'İN HİKAYESİ

Kötü Kedi Şerafettin, kısa adıyla Şero, esas olarak Bülent Üstün'ün gerçek hayatta beslediği ve 1996 yılında kaybettiği kedisinin adıdır.

Çizgi roman kahramanı Şero ise 1996 yılında L-Manyak dergisinde doğdu.

2001 yılında Lombak dergisine geçen Bülent Üstün tarafından çizilen çizgi karakterin bu kadar sevilmesinin nedenini çizeri günümüz modern insanının uygarlık adına duygularını dışa vuramaması olarak değerlendirmiştir.

KÖTÜ KEDİ ŞERAFETTİN FİLMİ

Türkiye'nin en ünlü çizgi roman karakterlerinden biri olarak bilinen, "Kötü Kedi Şerafettin", karikatürist Bülent Üstün tarafından oluşturulmuştu.

Daha sonraki yıllarda aynı isimde bir çizgi film yapılmıştı.

Film 13 yaş ve üzeri sınıflandırma ile 5 Şubat 2016 tarihinde vizyona girmişti.

Yorumlar