"Koşabiliyorken Koş'' projesi

- Spor Genel Müdürlüğünce uygulamaya konulan ''Koşabiliyorken Koş'' projesi kapsamında, Diyarbakır'ın tarihi mekanlarında vatandaşlara okçuluk sporu hakkında bilgi veriliyor - Proje Koordinatörü Biken: "Ata sporumuz olan okçuluk sporunu şehrimizin tarihi mekanları On Gözlü, Gazi Köşk, Ulu Cami, İçkale ve surlarda tanıtıyoruz" - Vatandaşlardan Usta: "Okçuluğa gençlerimizin teşvik edildiğini görmek bizi çok mutlu etti"

Google Haberlere Abone ol
"Koşabiliyorken Koş'' projesi

DİYARBAKIR (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ''Koşabiliyorken Koş'' projesi kapsamında, Diyarbakır'ın tarihi mekanlarında kurulan stantlarda vatandaşlara okçuluk sporu tanıtılıyor.

Spor Genel Müdürlüğünün ''Koşabiliyorken Koş'' projesi kapsamında Diyarbakır'ın tarihi mekanlarında, okçuluk sporunun tanıtılması amacıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, tarihi mekanlarda kurulan stantlarda vatandaşlara, okçuluk sporu hakkında bilgi veriliyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Proje Koordinatörü Semih Serdar Biken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında okçuluk, voleybol, basketbol, atıcılık, bocce ve futbolda etkinliklerin yanı sıra doğa yürüyüşü ve sabah sporu organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

Herkesin etkinliklere katılmasını istediklerini ifade eden Biken, proje kapsamında kentin tarihi yerlerinde okçuluk sporunu tanıtmak amacıyla stantlar kurduklarını, vatandaşlara bu sporu yaptırarak okçuluk hakkında bilgi verdiklerini belirtti.

"Ata sporumuz olan okçuluk sporunu şehrimizin tarihi mekanları On Gözlü, Gazi Köşk, Ulu Cami, İçkale ve surlarda tanıtıyoruz. İsteyen ailelerin çocuklarını, okçuluk kursuna yönlendiriyoruz." diyen Biken, okçulukta profesyonel eğitimden sonra milli takıma kadar yükselme şansının bulunduğunu aktardı.

Vatandaşlardan Merve Usta, Eskişehir'den gelerek kentin tarihi yerlerini gezdiklerini ve kenti çok beğendiklerini anlatarak, Ulu Cami'de böyle bir etkinlikle karşılaşmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Usta, "Okçuluğa gençlerimizin teşvik edildiğini görmek bizi çok mutlu etti. Çok eğlenceli aktiviteler, herkese ulaştığını görmek bizi mutlu ediyor. Ata sporumuz. Çok zevkli ve eğlenceli bir spor." diye konuştu.

Yiğit Savuran da ok atmanın ilginç bir deneyim olduğunu belirterek, "Benim için eğlenceli oldu. Bakanlık gençleri spora özendirmek adına çok güzel bir proje başlatmış. Gençleri bu sporu yapmaya davet ediyorum. Ben hayatımda ilk defa ok attım. Denendikçe insanın kendisini geliştirebileceği bir spor dalı. İnsanların kendisini bu sporda geliştirmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Zuhat Saci ise ilk defa ok atmanın heyecanını yaşadığını dile getirerek, etkinliğin tarihi mekanlarda yapılmasının güzel olduğunu anlattı. "Dedelerimizden gelen bir spor ve her gencin bunu yapması gerekiyor." diyen Saci, projeyi uygulamaya koyan yetkililere teşekkür etti.

Diyarbakır'a gezmek için gelen Osmangazi Üniversitesi öğrencisi Suriyeli Derin Zekeriya da tarihi bir yerde ilk defa ok atmanın heyecanını yaşadığını vurgulayarak, "Çok güzel bir duygu." dedi.

Okçuluğun ata sporu olduğunu ifade eden 61 yaşındaki Oğuz Selici, bu sporu çok sevdiğini belirtti. Doğu Karadeniz'de yaylada çok atış yaptığını anlatan Selici, bu sporun teşvik edilmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Yorumlar