Kiswah mücevherleri Payitaht dizisinde

Kiswah Jewellery’nin tezhip sanatını sergileyen tasarımı, Abdülhamit: Payitaht dizisinde Bidar Sultan karakterine ait broş olarak yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kiswah mücevherleri Payitaht dizisinde

Tarihi sanat dallarını mücevher ve sanat objelerine aktaran KISWAH, altınla süsleme sanatı olan tezhibi tekrar canlandırıyor. ES Film yapımcılığında TRT 1 kanalında yayınlanan dizide, Sultan II. Abdülhamit’in oğlu Abdülkadir'in doğumunda eşi Bidar Sultan'a hediye ettiği broş olarak dikkat çeken tasarım; gümüşten yapıldı, üzerindeki desenler altın kaplama ile hazırlandı ve tasarımda atom taş kullanıldı.

Yüzyıllar boyunca kitap kapaklarından hanedan kıyafetlerine kadar birçok farklı alanda kullanılan sanat dalını mücevher ve sanat objelerine uygulayan KISWAH; tasarımın altın, gümüş ve elmaslarla yapılmış kolye versiyonunu da satışa sunuyor. Lisansı Anı Yüzük’e ait mücevherlerin tüm tasarım ve üretim süreçleri KISWAH’nin İstanbul’daki atölyesinde usta zanaatkarlar tarafından el yapımı olarak hazırlanıyor.

Medeniyet tarihinin hazinelerinden alınan ilhamın derin akademik araştırmalarla bir araya gelmesiyle yaratılan koleksiyonlara sahip KISWAH, 2014 yılında başlayan ve 3 yıl süren yoğun ön hazırlık ve tasarım aşamasının ardından 2017’de İstanbul’da kurulmuştur. Kapalıçarşı’daki iki mağazası ile hizmet veren Kiswah Jewellery, zanaatkarlıkla şekillendirilmiş sanat objeleri ve mücevherleri ile 4000 yıllık medeniyetin kültürel ve sanatsal ruhunu yansıtmayı amaçlamaktadır.

Yorumlar