Kim Milyoner Olmak İster Uzman Arda Ayten kimdir?

Kim Milyoner Olmak İster'de Uzman olarak görev yapan Arda Ayten 1 Milyon liralık soruyu bilerek adını duyurmuştu. Peki 5 Ekim 2019 Cumartesi günü 1 milyon liralık soru ne oldu?

Google Haberlere Abone ol
Kim Milyoner Olmak İster Uzman Arda Ayten kimdir?

Kim Milyoner Olmak İster'de Uzman Arda Ayten, 250 bin liralık soruya da doğru cevabı vererek 1 Milyon liralık soruyu görmüştü. Daha sonra 1 milyon liralık soruyu da doğru cevaplamıştı. Şimdi ise yarışmanın değişen formatında "Uzman" olarak görev almaya başladı.

Kahramanmaraş'ta tıp fakültesi birinci sınıfta okuyan Ayten, soruların tamamını doğru cevaplayarak 12. soruya kadar geldi.

250 bin liralık soruyu hislerine güvenerek cevaplayan henüz 19 yaşında olan Arda Ayten 1 milyon liralık soruyu açtırdı.

250 bin liralık soru Herodot'tan geldi. 

Soruda "Herodot'a göre, Mısırlılar, ilk insanları araştırdıkları deneydeki çocuklar kimlerin dilinde "bekos" yani "ekmek" dedikleri için ilk insanları onlar olarak kabul etmişlerdir?" denildi. 

Arda Ayten, bu soruda şıkları açıldığı gibi doğru cevap şıkkı olan Frigyalılar'ı söyledi; ancak daha sonra yorum yaparken bu şıktan bir süre uzaklaştı. Uzun değerlendirmelerinden sonra bir anda, "Son kararım" diyerek doğru cevap şıkını işaretledi.

Kim Milyoner Olmak İster'de tarihi an: 1 milyon liralık soruya geldi

Yarışmacı doğru soruyu bildikten sonra ilginç anlar yaşandı. Çok büyük bir heyecan yaşadığını söyleyen Arda'ya sunucu Murat Yıldırım da aynı heyecanı yaşadığını belirterek ona katıldı. Yarışmacı heyecanını yatıştırmak için bir süre ayağa kalkarak stüdyonun içinde turladı.

KİTAP KURDU ÇIKTI

Henüz 4 yaşındayken anne ve babasının ayrıldığını, annesiyle birlikte yaşadığını söyleyen Arda Ayten, babasının bu yaşına kadar kendisini hiçbir şekilde arayıp sormadığını söyledi. Hayatındaki en büyük hobisinin kitap okumak olduğunu belirten yarışmacı, sadece son bir yıl içinde 125 kitap okuduğunu, ancak bazen maddi açıdan yetersiz kaldığı için daha fazla kitap okuyamadığını söyledi.

Yarışmadan kazanacağı para ile daha fazla kitap okumak istediğini, İngilizce dışında birkaç yabancı dil daha öğrenmek istediğini ifade eden Arda Ayten, en büyük hayalinin ise okuduğu kitapları orijinal dillerinde okumak olduğunu söyledi.

1 MİLYON LİRALIK SORU İÇİN SÜRE YETMEDİ

Arda Ayten'in 1 milyon liralık soruya gelmesinden sonra sorunun açılması bekleniyordu. Ancak yarışmanın süresi sona erdiği için bu akşam soru açılmadı. Sorunun bir sonraki bölümde açılması bekleniyor.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında daha önce sadece bir kez 1 milyon liralık soru açılmıştı.

Onda da yarışamcı doğru cevabı doğru tahmin ettiği halde çekilmeyi seçmişti.

Yorumlar