Kerkük'te bayram namazı kılındı

- Kerküklü Bayraktar: - ''En büyük dileğimiz memleketimizin selamete kavuşması ve terör belasından kurtulmasıdır'' - Kerkük sakini Müftüoğlu: - ''Ülkemizde birlik beraberliğin bir an önce sağlanması ve barışa kavuşmamız en büyük dileğimizdir''

Google Haberlere Abone ol
Kerkük'te bayram namazı kılındı

KERKÜK ( AA ) - Irak'ın Kerkük kentinde, ramazan bayramının ilk günü dolaysıyla şehrin merkezindeki camilere akın eden vatandaşların en büyük dilekleri ülkenin barışa kavuşması ve terör belasından kurtulması oldu.

Kerkük kent merkezindeki Büyük Nur camisinde bayram namazı kılan Abdulrahman Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''En büyük dileğimiz memleketimizin selamete kavuşması ve terör belasından kurtulmasıdır. Bugün ülkemizde bulunan milyonlarca iç göçmenin huzura kavuşmasını, ev ve yurtlarının bir an önce terör örgütlerinin elinden kurtulmasını ve selametle evlerine dönmelerini istiyoruz.'' ifadesini kullandı.

Irak'ın yıllardır her türlü terör olaylarının hedefi haline geldiğini söyleyen Bayraktar, ''Irak ve Iraklılar çok yoruldu. Siyasilerimizin artık bir an önce birleşip bu ülkeyi ve memleketin insanlarını kurtarmaları gerekiyor.'' dedi.

Bayram namazını Büyük Nur Camisinde eda eden Kerkük sakini Nazım Müftüoğlu, ''Ülkemizde birlik ve beraberliğin bir an önce sağlanması ve barışa kavuşmamız en büyük dileğimizdir. Bir an önce bu kara bulutun ülkemizin üzerinden kalkmasını ve yıllardır aramıza ekilen ayrımcılık fitnesinin sona ermesini istiyoruz.'' şeklinde konuştu.

Yorumlar