Keloğlan çizgi filmi izle- En güzel video

Türk Edebiyatı'nın önemli eserlerinden biri olan Keloğlan masallarından esinlenerek hazırlanan TRT Çocuk'taki Keloğlan Çizgi filmi, çocuklara keyifli zamanlar yaşatıyor. Bilgeliği, zekiliği ve çalışkanlığıyla meşhur Keloğlan'ın köyünde yaşadığı maceralar çocukları ekran başına kilitliyor

Google Haberlere Abone ol
Keloğlan çizgi filmi izle- En güzel video

Teknolojiden, cep telefonu ve televizyondan uzak bir dünyayı anlatan Keloğlan Çizgi filmi minik hayranlarını ekran başına kilitliyor.

TRT Çocuk’un sevilen çizgi filmi Keloğlan’ın masal dünyasında heyecan dorukta!

Keloğlan’ın peşini aksilikler bırakmıyor.

Keloğlan, her defasında bu kez çok daha eğlenceli bir şekilde bunların üstesinden gelmeyi başarıyor.

Zeki, adaletli, yardımsever kişiliği ile Keloğlan herkesin gönlünde taht kurmaya devam ediyor.

KELOĞLAN / KORKULUK

Cadı Huysuz ve Uzun'u denizden mercan toplamaya göndermiştir. Keloğlan da Bilgecan Dede'yle deney yaparken patlama olmuş, Keloğlan'ın gözleri geçici olarak bozulunca dede ona bir gözlük vermiştir. Cadı Huysuz ve Uzun'un getirdiği mercanları bir köylünün getirdiği korkuluğun göz boşluklarına takar, korkuluğa bir de gözlük takar ve onu kendisine itaat eden çok güçlü ve hızlı bir robot haline getirir. İlk iş Bilgecan Dede'nin evine baskın yapar ve onu etkisiz hale getirip kitaplarının arasından Bilgecan'ın kendi büyülerini engellemesini kaldıran bir formül arar. Bu sırada Dede'yi ziyarete gelen Keloğlan korkuluğun karşı konulmaz gücünü fark eder, ona yakalanır.

İçeride Uzun ve Huysuz'un sakarlıkları yüzünden bir anlığına korkuluğun gözünden gözlüğü düşünce Keloğlan kaçmaya yeltenir. Bu sırada gözleri görmeyen korkuluk cadı/Huysuz'a yanlışlıkla zarar verir. Gözlüğünü takınca Keloğlan'ın peşinden çatıya giden korkuluk onu yakalar. Gözlüğü tekrar düşer, ve görmediği için çatıda oradan orada çarpmaya başlar, elinde yakaladığı Keloğlan da tehlikededir.

Keloğlan'ın aklına Bilgecan Dede'nin ona verdiği gözlük gelir ve korkuluğa takar. Korkuluk tekrar görmeye başladığı gibi, huyu da düzelir. Artık iyi kalplidir. Cadı'ya karşı koyar. Cadı ona seri büyü atışları yaparken korkuluk hepsinden sıyrılır. Cadıyı yakalar, evirip çevirip top haline getirir ve az önce Cadının ıskaladığı atışlara denk gelip lobut gibi kaskatı kesilen Huysuz ve Uzun'a gönderip onları devirir. Her şey bitince Bilgecan Dedesiyle vedalaşıp evine dönen Keloğlan'a annesi teşekkür eder. Korkuluk, son enerjisi tükenmeden önce Keloğlan'ın yapması gereken tüm bostan işlerini bitirmiş, ondan sonra bahçedeki yerini almıştır.

Keloğlan, Balkız ve Kara domates toplarlar. Keloğlan domatesleri toplarsa, düzenlenecek gençlik kupasına gitmek için, annesinden izin alabileceğini düşünür ama yanlışlıkla düşüp domatesleri ezince korkup ormana kaçar. Uzun'la Huysuz da ormanda, açlıklarını nasıl bastıracaklarını konuşurlar. Keloğlan ve arkadaşlarının yarışmadan bahsettiklerini duyunca, ödülü almak için onlarda yarışmaya karar verir. Annesinden izin almayı başaran Keloğlan'ın rakip takımında; İnatçı, Tomurcuk ve Sinek'le beraber, Uzun'la Huysuz da vardır. Yarışmada sonuna kadar beraberlik korunur, son turda Sinek yaralanmış numarası yapar. Keloğlan ona yardım etmek için durduğunda, çizgiyi ilk geçen Sinek olur. Bunun üstüne yarışma kuralları gözden geçirilir.  Asıl önemli olan yardımlaşma ve centilmenlik olduğu için kazanan Keloğlan ve arkadaşlarıdır.

Yorumlar