Kazakistan’da Senato seçimleri

ASTANA (AA) - Kazakistan’da Parlamento Senatosu milletvekilliği için yarın yapılacak seçimde 38 aday yarışacak. Kazakistan Parlamentosunun üst yasama kurulu...

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan’da Senato seçimleri

ASTANA (AA) - Kazakistan’da Parlamento Senatosu milletvekilliği için yarın yapılacak seçimde 38 aday yarışacak.

Kazakistan Parlamentosunun üst yasama kurulu olan ve 47 koltuktan oluşan senatonun 16 koltuğu için yarın seçimler yapılacak.

Kazakistan Seçim Komisyonundan edinilen bilgiye göre, 38 milletvekili adayının olduğu seçimlerde ülke genelinde 3 bin 293 yerel konsey milletvekili seçimler için sandık başına gidecek.

Türk Keneşi'nden yapılan açıklamada da senato seçimlerini takip etmek için heyet gönderdikleri ifade edilerek, seçim sürecini Kökşetau kentinde takip etmek için çalışmalara başladıkları kaydedildi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, haziran ayının başında senato seçimlerinin 28 Haziran'da yapılması kararı almıştı.

Ülke genelinde seçim sürecini izlemek için yerel ve yabancı gözlemciler çalışmalara başladı.

Kazakistan'da senato milletvekillerinin 15’i cumhurbaşkanı kararıyla seçilirken, 32’si yerel konsey milletvekilleri tarafından 5 yıllık süreyle seçiliyor.

Kazakistan Parlamentosu 6. dönem meclis milletvekilleri seçimleri 20 Mart 2016 tarihinde yapılmış ve dönem oturumlarının başlamasıyla 2011-2014 yıllarında seçilen bazı senato milletvekillerinin görev süresi kanun çerçevesinde devam ettirilmişti.


Yorumlar