Kazakistan'da KGAÖ Dışişleri Bakanlar Konseyi toplantısı

ASTANA (AA) - Kazakistan'ın Almatı kentinde düzenlenen Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) Dışişleri Bakanlar Konseyi toplantısında, ABD ile Kuzey Kore liderleri arasında yapılacak görüşmenin Kuzey Kore'nin nükleer programıyla...

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan'da KGAÖ Dışişleri Bakanlar Konseyi toplantısı

ASTANA (AA) - Kazakistan'ın Almatı kentinde düzenlenen Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) Dışişleri Bakanlar Konseyi toplantısında, ABD ile Kuzey Kore liderleri arasında yapılacak görüşmenin Kuzey Kore'nin nükleer programıyla ilgili konuların çözülmesinde önemli bir adım olacağı vurgulandı.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov'un başkanlığında düzenlenen toplantıya, Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, Belarus Dışişleri Bakanı Andrey Dapkiunas, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Murhiddin, KGAÖ Genel Sekreteri Yuriy Haçaturov ve Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Aybek Omokeyev katıldı.

Toplantıda, ABD ile Kuzey Kore liderleri arasında Singapur'da yapacakları görüşmenin Kuzey Kore'nin nükleer programıyla ilgili konuların çözülmesinde önemli bir adım olacağı vurgulandı.

Toplantıda ayrıca terörizmle küresel mücadele, siber güvenlik, yasa dışı uyuşturucu konularında iş birliği yapılması ve Afganistan ve Suriye'deki sorunun diplomatik yollarla çözümü konularında mutabık kalındı.


Yorumlar