Katil arılara karşı 200 bin adet terminatör böcek ormanlara bırakılacak

Çin’den Türkiye’ye gelen kestane zararlısı gal arısı ile mücadele için üretilen 200 bin adet terminatör böcek ormanlara bırakılacak.Türkiye’de ilk kez 2014 yılında Yalova’nın Gacık köyünde görülen Çin kökenli gal arısı kestane...

Google Haberlere Abone ol
Katil arılara karşı 200 bin adet terminatör böcek ormanlara bırakılacak

Çin’den Türkiye’ye gelen kestane zararlısı gal arısı ile mücadele için üretilen 200 bin adet terminatör böcek ormanlara bırakılacak.

Türkiye’de ilk kez 2014 yılında Yalova’nın Gacık köyünde görülen Çin kökenli gal arısı kestane meyvelerine zarar vererek rekolteyi düşürüyor. Bu zararlı ile biyolojik mücadeleye başlayan Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Yalova’nın Gacık köyünde kurduğu biyolojik mücadele laboratuarında terminatör böcek olarak adlandırılan "Torymus Sinensis" cinsi yararlı böcekleri üretmeye başladı. Bu böcekler gal arısının yumurtalarını yiyor ve buralara kendi yumurtalarını bırakıyor. İçerisinde terminatör böceğin yumurtalarının bulunduğu bu galler Bursa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Bozan başkanlığında Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü Özden Açıcı, Yalova Orman İşletme Müdürü Murat Bilinmiş ve Taşköprü İşletme Şefi Murat Koçluk’un iştirakiyle toplanmaya başlandı. İlkbahar aylarına kadar bir serada saklanacak olan gallerden çıkacak olan 200 bin adet terminatör böcek doğaya salınarak gal arısı ile mücadele etmesi sağlanacak.

Yorumlar