Kalın: Yeni askerlik sistemi kabinede konuşuldu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, yeni askerlik sisteminin kabine toplantısında konuşulduğunu belirterek "Askerlikte yeni düzenlemeyle ilgili ilk çalışma bugün kabineye sunuldu." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kalın: Yeni askerlik sistemi kabinede konuşuldu

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısı saat 15.30'da başladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Sözcü Kalın, yeni askerlik sisteminin de toplantıda konuşulduğunu belirterek "Askerlikte yeni düzenlemeyle ilgili ilk çalışma bugün kabineye sunuldu. Yeni askerlik sistemi üzerinde hala çalışmalar devam ediyor. Bunu daha da çeşitlendirilen, 6,9,12 ay zaman dilimlerine yayılabilecek yeni askerlik söz konusu." ifadelerini kullandı.

Kısa zamanda açıklarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Askerlik Yasası'na ilişkin sorulan soruya şu yanıtı verdi:

"Nihai noktayı buna henüz Savunma Bakanlığımız koymadı ama 3, 6, 9, 12 gibi bir düzenlemenin üzerinde duruluyor. Özellikle 3, 6, 9'da mesela yedek subay olarak yapmadan tutun da astsubaya varıncaya kadar bütün bunların hepsinin bir değerlendirmesi şu anda yürütülüyor.

Bana özet olarak verdikleri bilgilere baktığım zaman inanıyorum ki halkımızı, gençlerimiz çok daha rahatlatacak ve birikimi ortadan büyük ölçüde, büyük oranda kaldıracak bir sistemi inşallah getiriyor. Kısa zamanda da bunu zannediyoruz açıklarız."

Akar'dan yeni askerlik sistemi açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, geçtiğimiz ay Kayseri ziyaretinde yeni askerlik sistemine ilişkin, "İnşallah ülkemize, milletimize, gençlerimize hayırlı bir sonucu yakın bir zamanda belirleyeceğiz ve bunu da halkımızla paylaşacağız" demişti.

Mesele uzman orduya geçmek

Öte yandan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında yaptığı açıklamada, yeni askerlik modeliyle ilgili bir soruya, Milli Savunma Bakanlığının uzun süredir bu konu üzerinde çalıştığını hatırlatarak şunları söylemişti:

"Esas mesele uzman orduya geçmek. Profesyonel tabirini de doğru bulmuyoruz. Çünkü bizim milletimizin zihninde profesyonel ordu tabiri 'paralı askerlik' gibi algılanıyor. Yeri geldiği zaman bu millet bütünüyle 81 milyon hepsi bir ordu disiplininde vatan savunmasını gerçekleştiren bir millet."

Yorumlar