Kahraman pilotlar faciayı önlemiş

İstanbul'da 4 askerimizin şehit olduğu kazada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Kahraman pilotlar kimseye zarar vermemek için yoğun çaba harcamış.

Google Haberlere Abone ol
Kahraman pilotlar faciayı önlemiş

İstanbul Çekmeköy'de düşen helikopterin enkazında çalışmalar devam ederken, helikopterdeki şehitlerimizin nasıl bir faciayı önlediği de gün ağarınca daha da ortaya çıktı. Kayıt edilen görüntü şehit düşen pilotların helikopteri bina ve çocuk parkına düşürmeyerek kahramanlıklarını gözler önüne serdi.

Çekmeköy'de dün akşam düşen ve 4 askerimizin şehit olduğu kaza ile ilgili çalışmalar sürüyor. Helikopterin üzeri branda ile örtülürken, gün ağarınca kazanın boyutu da ortaya çıktı. Pilotların binalara ve çocuk parkına çarpmamak için büyük çaba sarf ettiği ise gündüz çekilen görüntülerde ortaya çıktı. Görüntülerde helikopterin bina ve çocuk parkının yanına düştüğü görülüyor. Çekilen bu görüntü de şehit olan pilotların kahramanlığının en net kanıtı diye kayıtlara girdi.

ENKAZDAKİ ÇALIŞMALAR SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA DEVAM ETTİ

Çekmeköy'de Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesi'nin oyun parkına dün akşam düşen UH-1 tipi helikopterin enkazındaki çalışmalar sabahın ilk ışıklarında da devam etti. Polisekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

KAZA KIRIM EKİBİNİN ÇALIŞMALARI SONRASI KALDIRILACAK

Olay yerinde bir vinç ve bir kamyon hazır bekletiliyor. Olay yerine Ankara'dan kaza kırım ekibinin gelmesi bekleniyor. Kaza kırım ekibinin çalışmalarının ardından helikopter enkazının kaldırılacağı öğrenildi. Enkaz alanındaki son durum havadan görüntülendi.

4 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

İstanbul Çekmeköy Kirazlı Mahallesi'nde bir site içine askeri helikopter bilinmeyen bir nedenle düştü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Çekmeköy'de düşen helikopterle ilgili olay yerinde yaptığı açıklamada, "Saat 18.51 itibarıyla 4. Kara Havacılık Alayı'na ait askeri helikopter bilinmeyen nedenle Çekmeköy Kirazlıdere'de site içine maalesef düştü. 2 dakika içinde müdahale ettik. Maalesef 4 askerimiz şehit oldu. Milletimizin ordumuzun başı sağ olsun. Olayla ilgili tahkikat başladı." dedi.

Yorumlar