Japon kadınlar ince ’el işlemesi çitileri’ görmek için Tavşanlı’ya geldi

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine gelen Japon turistler, Tepecik beldesinde üretilen ’el işlemesi çitilere’ hayran kaldı.Japon turistler, Tavşanlı çitilerini internet üzerinden gördükleriyle ve arkadaşları aracılığı ile elde ettikleri...

Google Haberlere Abone ol
Japon kadınlar ince ’el işlemesi çitileri’ görmek için Tavşanlı’ya geldi

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine gelen Japon turistler, Tepecik beldesinde üretilen ’el işlemesi çitilere’ hayran kaldı.

Japon turistler, Tavşanlı çitilerini internet üzerinden gördükleriyle ve arkadaşları aracılığı ile elde ettikleri çiti örneklerini kitap haline getirerek ’Tavşanlı çitileri’ adlı kitap çıkarttılar.

Japon turistlere önceden beri rehberlik yapan ve Antalya’da yaşayan Ikumi Nonaka, çok farklı çiti örnekleri ile karşılaştıklarını ifade ederken çitiler hakkında "Tavşanlı’ya özel çitiler için geldik. Tepecik beldesinde Hatice hanımın evinde çiti öğrenmek için geldik. Buranın iğne oyasının özelliği has ipekten ve büyük çitilerden oluştuğu için çok özel. Ayrıca bazı kişilerin örneklerimizi çalacaklar şeklinde yorumları bizleri oldukça üzüyor. Bizim amacımız kültürel tanıtımdır" dedi.

Japonya’dan gelen Akiko Kawasaki ise, “Tavşanlı’nın iğne oyalarını çok seviyorum. Burada iğne oya yapımını öğrenmek için geldim. Bu konuda daha önceleri koleksiyon yaparak kitap haline getirdim” diyerek Tavşanlı yöresi çitilerine verdiği önemi ifade etti.

Japonları misafir eden Tepecik Beldesinden Hatice Kaymaz da, “Tavşanlı yöremizin çitilerini öğrenmek için geldiler ve onları burada en iyi şekilde ağırlayarak öğretiyoruz. Çeyizlerimizin olmazsa olmazı genç kızlarımızın çeyizliği çitiler Tavşanlı’mıza özeldir” dedi.

Yorumlar