İzmir'deki ticari taksilerde akıllı teknoloji dönemi başlıyor

- İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık: "Kamu işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz teknolojik altyapımız sayesinde, hizmet kalitemizi daha da artırıyoruz. Esnafımızın kazancına göz diken küresel tehditlere de en güzel cevabı vermiş oluyoruz"

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki ticari taksilerde akıllı teknoloji dönemi başlıyor

İZMİR (AA) - İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, ticari taksilere internet üzerinden erişimi sağlayacak akıllı teknoloji sisteminin, gelecek haftadan itibaren deneneceğini bildirdi.

Odadan yapılan açıklamaya göre, geliştirilen sistemle mobil aplikasyon üzerinden ya da internetten günün 24 saati bir tuşla taksi çağrılabilecek.

Taksi çağıran kişi, hangi aracın ve şoförün geleceğini sistem üzerinden görebilecek, ayrıca çağırdığı şoför hakkında yapılmış yorumları da okuyabilecek. Kişi, kendisine gönderilen aracı istemezse başka taksi talep edebilecek.

Gidilecek mesafeye ne kadar ödeneceği önceden bilinecek, kredi kartıyla ödeme gerçekleştirilebilecek.

Müşteriler, aracın temizliği ve şoförün davranışları hakkında puanlama ve yorum yapabilecek. Bu değerlendirmeler, herkes tarafından görülebilecek.

İngilizce dil seçeneği de bulunan aplikasyondan yabancı ülke vatandaşları da faydalanabilecek.

Uzun süredir üzerinde çalışılan sistem, gelecek haftadan itibaren pilot araçlarda denenecek. Yıl sonuna kadar da kent merkezindeki tüm ticari araçlarda hayata geçecek ve böylece taksiler, akıllı cihazlar ile bilgisayarlar üzerinden erişime açık hale gelecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, taksilere internet üzerinden de erişilmesini sağlayacak sistemi, kamu kurumları ile birlikte hazırladıklarını belirtti.

Yeni bir sistem kuracaklarına dair söz verdiklerini anımsatan Anık, şunları kaydetti:

"UKOME'de bu amaçla İzmir Emniyet Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin de yer aldığı komisyon oluşturuldu. Bizim de bulunduğumuz komisyon, çalışmalarımıza ışık tuttu. Son olarak UKOME Genel Kurulu'nda da oy birliğiyle kabul edildi ve sistemi test etme aşamasına geldik. İzmir'deki taksileri geleceğe taşıyacak sistemi kazandırdık. Kamu işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz teknolojik altyapımız sayesinde, hizmet kalitemizi daha da artırıyoruz. Esnafımızın kazancına göz diken küresel tehditlere de en güzel cevabı vermiş oluyoruz."


Yorumlar