İzmir sokaklarında lağım suyu

İzmir'de kanalizasyondan taşan lağım suyu sokaktan denize dökülünce vatandaşlar tepki gösterdi. Esnaf, ziyaret sırasında AK Parti adayı Zeybekçi'ye dert yandı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir sokaklarında lağım suyu

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, İnciraltı’nda iş yeri ziyaretleri yaparken denize lağım aktığı şikayetleriyle karşılaştı. Rögar kapağından taşarak denize ulaşan ve çevreye kötü kokular yayan lağımın olduğu yere giden Zeybekci, "Güzelim İzmir’e bu görüntü reva mı?" diye tepki gösterdi.

Cumhur İttifakı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, İnciraltı'nda ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlere, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Lağım suyunun bir süredir bu şekilde rögar kapağından dışarı çıktığını ve denize aktığını anlatan çevre esnafı, belediyeye durumu bildirdiklerini fakat şu ana kadar kimsenin ilgilenmediğini belirtti. Esnaf, pis suların çevreye yaydığı kötü koku nedeniyle kendilerinin ve müşterilerinin durumdan çok rahatsız olduğunu dile getirdi.

İlgisizliğe tepki gösteren Zeybekci, bu tür görüntülerin İzmir'e yakışmadığını, bir an önce çözülmesinin gerektiğini, 1 Nisan'dan sonra bu sorunun şehrin gündeminde olmayacağını belirtti. 

Aynı görüntülere Üçkuyular Vapur İskelesi yakınında, turizm cenneti Çeşme'de bile rastlanmasına şaşırdığını dile getiren Zeybekci şunları söyledi:

"Nüfusu 4 milyona yaklaşan metropolde kanalizasyon altyapısı yetersiz. Şu an ne yağmur var ne de etken diğer bir konu. Ama kanalizasyon taşıp denize gidiyor. Türkiye'de böyle manzara başka yerde kalmadı. İzmir'in 21. yüzyılın ilk çeyreğinde yaşadığı sorunlar içimizi burkuyor. Buna acil müdahale edilmesi gerekiyor. 1 Nisan'dan itibaren çalışmalara başlayıp İzmir'i bu görüntülerden kurtaracağız."

Yorumlar