İtfaiye ekiplerine yüksekte çalışma eğitimi

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığının ortak yürüttüğü eğitim projesi kapsamında Ahmetli ilçesinde görev yapan itfaiye personellerine yüksekte çalışma eğitimi verildi.Yüksekte...

Google Haberlere Abone ol
İtfaiye ekiplerine yüksekte çalışma eğitimi

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığının ortak yürüttüğü eğitim projesi kapsamında Ahmetli ilçesinde görev yapan itfaiye personellerine yüksekte çalışma eğitimi verildi.

Yüksekte çalışmalarda ortaya çıkan riskler ve bu risklere karsı alınması gereken iş güvenliği önlemleri hakkında bilgi vermek, konu hakkındaki yasal gereklilikleri ve genel tehlikeleri aktarmak, toplu koruma ve kişisel koruyucu önlemleri belirlemek, yüksekte güvenli çalışma donanımlarının düzenli kontrol ve bakımları ile ilgili bilgi vermek, tam vücut kemer sistemleri veya benzeri güvenlik sistemlerinin kullanılması, bariyerleme ve işaretleme teknikleri, düğüm ve makara sistemleri, güvenlik ağları, dış cephe asansörleri, sepet vinçler ve merdiven kullanımı gibi teknik konular hakkında bilgi vermek amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından itfaiye personellerine yüksekte çalışma eğitimleri veriliyor. Bu kapsamda Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın işbirliğiyle Ahmetli’deki itfaiye personellerine ‘Yüksekte Çalışma Eğitimi’ verildi. Teorik ve uygulamalı eğitimleri alan personeller, yüksekte çalışma standartlarını öğrendi. Eğitimlerin, diğer ilçelerde de devam edeceği belirtildi.

Yorumlar